AKTUALNO

NOVI AUDI RS6 STIŽE POČETKOM IDUĆE GODINE: Razvijat će 650 KS, a moguće je da će u ponudi opet biti i sedan verzija!

© AUTO ZEITUNG/Patrick Bücker

 

Na salonu u Ženevi novi Audi A6 imao je svjetsku premijeru, a sada su krenule i prve glasine o najsnažnijoj verziji s oznakom RS. AutoBild tako piše kako će novi RS6 biti predstavljen početkom iduće godine. Iako se pretpostavlja se da će se, baš kao i sada već prethodna generacija, nuditi u karavanskoj izvedbi, ima nade i za ljubitelje sedan verzije. Naime, zbog loše prodaje karavanskih izvedbi općenito na tržištima SAD-a i Kine, AutoBild piše kako postoji šansa da njemački proizvođač kupcima probudi i sedan verziju.

Ono najvažnije ipak je ispod poklopca. Navodi se kako će za pogon biti zadužen 4,0-litreni V8 twin-turbo motor  koji bi u novoj generaciji modela RS trebao brojati 605 KS, što je 45 KS više od svog prethodnika. Naravno, nakon nekog vremena bi trebala doći i "Performance" izvedba za koju se vjeruje da će imati 650 KS i 800 Nm okretnog momenta. Budući da je prošla generacija stotku hvatala za 3,9 sekundi, novi papreni karavan bit će još brži i ozbiljno će zaprijetiti novim supersportskim modelima kada je u pitanju ubrzanje. Vizualni izgled još nije poznat, a ovako izgledaju prvi renderi:

Laurent Schmidt

Laurent Schmidt
 

Ipak, ove informacije AutoBilda ipak nisu službeno potvrđene. Ono što je potvrđeno od strane March Lichtea iz Audija je informacija kako će novi RS7 imati dvoje ekstremne verzije, od kojih će ona "ekstremnija" vjerojatno biti hibridna!

Napomena: na glavnoj slici je prikazan render karavanske izvedbe

Izdvajamo

Iz drugih medija