BROJ 821

NOVI AUTO KLUB: Dar čitateljima servisna knjižica, veliki test ljetnih guma, svi detalji i popis premijera Zagreb Auto Showa!

Iz sadržaja izdvajamo: vozili smo osvježeni Ford Mustang, prvi test Opela Grandlanda X, legenda Audi S4 B5...
 Daimler AG

Najbrži auto magazin u zemlji nakon 14 dana ponovo je na kioscima i pun je materijala za sve istinske ljubitelje autoindustrije i svega vezanog uz automobile! U ovom broju tako donosimo sve detalje i impresivan popis premijera na Zagreb Auto Showu 2018. koji svoja vrata posjetiteljima otvara u utorak 10. travnja.

VW

Svi čitatelji na poklon dobivaju servisnu knjižicu - Vodič za održavanje automobila u kojem donosimo savjete vodećih domaćih servisera o popravcima i održavanju najvažnijih dijelova automobila.

U ovom broju čeka vas kupon kojim se možete prijaviti na "Off road izazov", dvodnevnoj off-road avanturi u kojoj će nam se pridružiti 14 sretnika. Ispunite kupon i tko zna, možda ćete baš vi u svibnju voziti Daciju Duster po bespućima Velebita i Vranskog jezera.

Na usporednom testu ovaj su se put našle coupe limuzine s pet vrata.

Donosimo detalje o novoj Toyoti RAV4 koja dizajnom podsjeća na Lexus modele.

Toyota

Zavojite ceste na jugu Francuske pokazale su se odličnim terenom za testiranje osvježenog Ford Mustanga s rasnim 5,0-litrenim V8 motorom od 450 KS, a dojmove i detalje čitajte u ovom broju.

Ford

Sjeli smo i za upravljač novog Range Rovera P400e PHEV, prvog Range Rover plug-in hibrida koji prema tvorničkim podacima troši tek 2,8 litara na 100 kilometara.

Land Rover

Ne manjka ni testova, pa se tako na prvom testu našao Opel Grandland X s francuskim dizelašem snage 120 KS i automatskim mjenjačem.

Marko Miščević

Od ostalih testova izdvajamo test prvog kamioneta sa značkom Mercedesa - X klase 250d koja se vozi na platformi Nissan Navare, kao i Škode Kodiaq 2.0 TDI 4X4 s DSG mjenjačem i bogatijim paketom opreme SportLine kojeg će odabirati oni najzahtjevniji.

Mercedes X-klasa 250 d 4MOTION Power 2018.
Marin Tomaš

Na testu rabljenog ovaj put se našla treća generacija Toyote Avensis s dizelskim D-4D motorom.

Toyota Avensis 2012.
Marin Tomaš

Uskoro dolazi vrijeme za zamjenu zimskih guma ljetnima, a ako ste u nedoumici, mogao bi vam pomoći veliki test ljetnih guma koje je proveo najveći europski automobilski klub ADAC, a koji potvrđuje da renomirani proizvođači guma ponekad ne opravdavaju svoju reputaciju.

U rubrici tehnika čeka vas zanimljiva priča o litiju. Zašto litij? Njegov elektrokemijski potencijal pretvorio ga je u strateški metal budućnosti autoindustrije koja polako prelazi s benzinskih i dizelskih motora na hibride i električare.

A worker moves bags of potassium chloride near the Potassium KCL Pilot facility inside the Salar de Uyuni (Salt Flats of Uyuni) in Potosi, Bolivia, on Saturday, Dec. 10, 2016. Bolivia has the largest lithium deposits of any country, which are estimated to be about half of the world's supply. Photographer: Marcelo Perez del Carpio/Bloomberg via Getty Images
Bloomberg via Getty Images

Naš novinar Zvonimir Jurčić odletio je u Oman kako bi isprobao novi Volkswagen Amarok s moćnim V6 TDI motorom po pustinjskim dinama.

U vremeplovu čitajte sve o povijesti automobilizma i motociklizma u Splitu, dok je rubrika legende ovaj put rezervirana za Audi S4 B5 kojeg pokreće Audijev kultni 2,7-litreni biturbo V6 motor od 265 KS.

Audi S4 1999.
Marin Tomas

Za ljubitelje motosporta donosimo izvještaj s prve utrke sezone F1 - VN Australije kao i mišljenja vozača o novom Halo sustavu zaštite.

Uglavnom, i u ovom će se broju pronaći za svakog ponešto. Ugodno čitanje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:01