BROJ 840

NOVI AUTO KLUB: Otkrivamo koji automobili koriste jednake dijelove, prvi test nove Honde CR-V, dar čitateljima Fordov stolni kalendar!

Iz sadržaja izdvajamo: vozili smo Citroen C5 Aircross, vodimo vas na skijanje, donosimo prvi test Honde CR-V, priča o 60 godina Coswortha...
 Citroen, Autoklub

Najbrži auto magazin u zemlji nakon 14 dana ponovo je na svim kioscima i pun je materijala za sve istinske ljubitelje autoindustrije i svega vezanog uz automobile!

U ovom broju tako istražujemo koji automobili dijele iste dijelove: autoindustriju opslužuje vojska dobavljača, a usluge onih najvećih i najboljih koristi šaroliko društvo. Tako isti automatik nalazimo u Range Rover Evoqueu i Suzuki Balenu, dok čak i Daciji i Rolls-Royceu dijelov znaju stizati s iste adrese! Sve detalje o tome tko koristi koje dobavljače i tko od koga posuđuje dijelove potražite u temi ovog broja.

Uz ovaj broj svim čitateljima na dar poklanjamo stolni kalendar Ford!

Uz to, vodimo vas i na skijanje! U novom broju nalazi se kupon za prijavu na Skichallenge 2019 - dvodnevnu avanturu u Obertauernu koja uključuje prijevoz sa novim Škodama, boravak u luksuznom Valamar hotelu i najam ski opreme!

Povodom kraja godine donosimo pregled najbitnijih događanja 2018. godine.

Na usporednom testu ovaj put su se našli kompaktni monovolumeni.

Na Mallorci smo sjeli za upravljač nove, treće generacije Mercedesove B-klase i donosimo prve dojmove.

Mercedes-Benz B 200 d; iridiumsilber; AMG Line; Ledernachbildung ARTICO/Mikrofaser DINAMICA schwarz; (Kraftstoffverbrauch kombiniert 4,5-4,2 l/100 km, CO2-Emissionen kombiniert 119-112 g/km) //

Mercedes-Benz B 200 d; iridium silver; AMG Line; Man-made leather ARTICO/microfiber DINAMICA black; (fuel consumption combined 4.5-4.2 l/100 km, CO2 emissions combined 119-112 g/km)
Mercedes

U Portugalu smo isprobali novi Peugeot 508 SW, jedan od najatraktivnijih karavana koji na naše tržište stiže u lipnju 2019. godine.

Peugeot

Osim toga, po Maroku napravili prve kilometre s Citroenom C5 Aircross koji se zahvaljujući ovjesu s inovativnim hidrauličnkim graničnicima pokazao iznimnom udobnim i uvjerljivim u vožnji po katastrofalnim cestama južno od Marrakecha.

Citroen

Ne manjka ni testova, pa se tako na prvom testu ovaj put našla nova, peta generacija Honde CR-V s trubobenzincem od 173 KS.

Od ostalih testova izdvajamo test Peugeota 3008 sa 1.2 PureTech turbobenzincem od 130 KS, Jeepa Renegade sa četverocilindarskim 1.3 motorom od 150 KS te osvježeni Suzuki Vitare koja dolazi sa novim torcilindarskim 1.0 Boosterjet turbobenzincem od 112 KS koja će kupce mamiti cijenom od 111.237 kuna.

Na testu rabljenog ovaj put se našao BMW Serije 2 Active Tourer.

BMW 216d Tourer  2015.
Marin Tomaš

U rubrici servis otkrivamo što sve činiti kako biste izbjegli smrzavanje dizela na niskim temperaturama.

Rubrika vremeplov rezervirana je za 60 godina Coswortha.

Za ljubitelje motosporta tu je najava 41. izdanja najtežeg relija - Dakara, kao i svi detalji novi tehničkih pravila za iduću sezonu Formule 1.

Uglavnom, i u ovom će se broju pronaći ponešto za svakoga. Ugodno čitanje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:35