BROJ 824

NOVI AUTO KLUB: Vozili smo Audi A6, otkrivamo kako je MUP reketario vozače, donosimo prvi test Ford Fieste, dar čitateljima specijalni prilog Rabljeni

Iz sadržaja izdvajamo: test Opel Insignije GSi, priča o 120 godina Renaulta, izvještaj sa off-road avanture sa nagrađenim čitateljima, usporedba modela koji tvornički dolaze s ugrađenim plinom...

Najbrži auto magazin u zemlji nakon 14 dana ponovo je na kioscima i pun je materijala za sve istinske ljubitelje autoindustrije i svega vezanog uz automobile! U ovom broju tako otkrivamo kako je MUP reketario vozače koji su u posljednje četiri godine nepotrebne ovjere ugovora platili 44,5 milijuna kuna!

Na usporednom testu ovaj put su se našli automobili koji tvornički dolaze s ugrađenim plinom koji rastom cijene benzina ponovno postaju sve zanimljivija opcija.

U Portugalu smo sjeli za upravljač novog Audija A6 i donosimo prve dojmove iz vožnje.

Na španjolskoj stazi Ascari isprobali smo novi Polo GTI sa 2,0-litrenim turbomotorom od 200 KS, a čeka vas i izvještaj s vožnje Renault Scenica sa 1,3-litreni turbobenzincem razvijenim u suradnji s Mercedesom.

U ovom broju ne manjka ni testova, pa se tako na prvom testu našla nova Ford Fiesta sa 1.0 EcoBoost turbomotorom od 100 KS.

Ford Fiesta Ecoboost 100 2018.

Testirali smo i Alfu Romeo Giuliju sa 2.2 Multijet dizelašem od 150 KS uparenim s automatskim mjenjačem.

Alfa Romeo Giulia 2.2 MJT TCT

Od ostalih testova izdvajamo test sportske Opel Insignije GSi, Volkswagen Golfa sa 1.5 TSI motorom i DSG mjenjačem, Kije Stonic sa 1,4-litrenim benzincem

KIA Stonic 1.4

Tu je i novi izvještaj s maraton testa na kojem trenutno imamo Nissan Qashqai koji se svima u redakciji podvukao pod kožu.

Na testu rabljenog ovaj put se našao Nissan Juke.

U rubrici tehnika čeka vas priča o sustavu gorivnih članaka. Naime, zbog monopola Kine u proizvodnji baterija, proizvođači se sve više okreću prema vodiku kao izvoru energije za električne automobile.

Za ljubitelje motocikala donosimo test Ducati Scramblera 1100, dok vas u rubrici vremeplov čeka prvi dio priče o 120 godina Renaulta.

Winner of the light car category, Louis Renault (1877 - 1944) industrialist and founder of Renault cars arrives at Bordeaux in the Paris -  Madrid Race only to be told of his brother's death in an accident.   (Photo by Hulton Archive/Getty Images)
Getty Images

Donosimo i izvještaj s off-road avanture na kojoj smo s naših 14 nagrađenih čitatelja u Dacijama Duster nizali kilometre po prašnjavim cestama Velebita i okolice Vranskog jezera.

Za ljubitelje motosporta tu je i izvještaj s utrka F1 u Španjolskoj i Moto GP također u Španjolskoj.

Formula One F1 - Spanish Grand Prix - Circuit de Barcelona-Catalunya, Barcelona, Spain - May 13, 2018   Mercedes’ Lewis Hamilton follows the safety car during the race   REUTERS/Albert Gea
REUTERS

Uglavnom, i u ovom će se broju pronaći za svakog ponešto. Ugodno čitanje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:02