STIŽE 2021.

NOVI ĆE FORD FOCUS RS BITI RAKETA NA KOTAČIMA! S više od 400 KS i s eTwinster sustavom na stražnjoj osovini vozačke gušte diže do neslućenih razina

 
 Render Tommy Design

U Europi se po jedan novi Ford Focus proda svakih 135 sekunde što svjedoči o njegovoj popularnosti među kupcima. Petrolheadi pak gledaju samo u jednom smjeru, u smjeru novog "Top Gun" Focusa, onog s oznakom RS.

Okej, novi ST je stvarno brz i snažan hot-hatch, no RS je ono što čini razliku zbog koje ljubiteljima srce brže zakuca.

Kako piše časopis Car, novi Focus RS bi se na tržištu trebao pojaviti 2021. godine što znači da će biti predstavljen već iduće godine.

T

Po pitanju pogona sigurno će biti zadržan moćni 2,3-litreni EcoBoost turbo 4-cilindarski stroj iz prethodnika, no za novi će model biti elektrificiran kao mild-hybrid s 48-voltnim starter-generatorom (ISG).

Snaga benzinca će se prenositi na prednju osovinu, no, novost će biti eTwinster sustav koji je razvila tvrtka GKN Automotive koji će snagu elektromotora hibridnog sustava prenositi isključivo na stražnju osovinu što znači da će novi Focus RS raspolagati novim pogonom na sve kotače.

GNK

Takav 4x4 pogon s torque vectoring sustavom koji može moment sile dozirati na svaki od osovina trebao bi osigurati izvrsnu trakciju novog Focusa RS.

Snaga će tako biti još veća od dosadašnjih 350 KS, govori se o 400+ KS (A45 AMG ima 421 KS), a dogodine se očekuje i izazivač iz Wolfsburga, VW Golf R koji će stići na tržište također s oko 400 KS. Po svemu, pred nama je vrlo napeto "hot-hatch" razdoblje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 22:48