BRITANAC IGNORIRA KAMERE

NOVI REKORDER PO BROJU KAZNENIH BODOVA ZA BRZINU Skupio ih je 150 u samo 5 mjeseci i zaradio 125 tisuća kuna kazni te 2,5 godine ne smije za volan!

Ilustracija
 Profimedia

Stupce crne kronike mjesecima je punio mlađahni "splitski Mad Max" Adrian Petričević koji je zahvaljujući svom stilu vožnje motocikala i automobila s nepoštivanjem prometnih propisa, što je i snimao kamerom, prošao put od prometnog prekršitelja, preko zatvorenika do lokalnog youtubera...

Naime, i Velika Britanija je upravo dobila novog rekordera s prikupljenim kaznenim bodovima za brzinu, a riječ je o Mariusu Balanu, 25-godišnjem vozaču koji je srušio prethodni rekord. Naime, svojim BMW-om je čak 30 puta snimljen kamerom za nadzor brzine u manje od pet mjeseci.

Iako mu je policija redovito slala obavijesti o prekoračenju brzine te da se imenuje vozač, 25-godišnjak nije odgovorio na njih niti jednom. No nakon pet mjeseci čekanja, policija je odlučila pokrenuti daljnje korake.

Zbog navedenih prekoračenja brzine, dobio je po šest kaznenih bodova i kazne od 660 funti za 23 prekršaja što ukupno čini gotovo 138 kaznenih bodova i preko 15 tisuća funti kazne, što je u kunama oko 126 tisuća kuna.

No s obzirom na to da je Balan već prije na svojoj vozačkoj dozvoli imao 12 kaznenih bodova, što ukupno čini 150 bodova, srušio je prethodni rekord koji je iznosio 144. Također je zanimljivo da su gotova sva prekoračenja brzine snimljena na identičnoj prometnoj dionici.

S obzirom na toliko velik broj kaznenih bodova i kazni, sud je Balanu dodijelio i zabranu vožnje od gotovo 30 mjeseci. Pitanje je kako će u međuvremenu sakupiti novce za plaćanje brojnih kazni, ali vrlo je vjerojatno da to neće biti sve od troškova.

Naime, sud je uz veliku kaznu mladome vozaču naplatio i oko 17 tisuća kuna sudskih troškova. Osim toga, uskoro se očekuje i odluka o mogućem povećanju kazne jer Balan čak 23 puta policiji nije odgovorio na vrijeme tko je bio vozač BMW-a tijekom prekršaja.

Prometne kazne gotovo se nikada ne isplate, a ovim primjerom Velika Britanija dodatno je dokazala koliko strogo kažnjava prekršitelje opasne po druge sudionike u prometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:03