NAJSNAŽNIJI U PONUDI

NOVI VW TOUAREG R POSTAO HIBRID! Moćni SUV iz Wolfsburga broji 462 KS i 700 Nm te do stotke juri za 5 sekundi!

 
 VW

Volkswagen je za salon u Ženevi pripremio nekoliko noviteta, a među njima je i najsnažnija izvedba Touarega sa oznakom R.

Iako znamo da strogi propisi najčešće znače gašenje paprenih izvedbi, proizvođači su priliku prepoznali u hibridnim sklopovima, pa je tako i Touareg R sada po prvi puta hibrid!

Za pogon se tako brine kombinacija 3,0-litrenog V6 benzinskog TSI motora i elektromotora. Ukupna snaga iznosi 462 KS uz monsturoznih 700 Nm okretnog momenta.

Snaga se prenosi na sve kotače putem 4Motion pogona, a što se tiče samih performansi ubrzanje do stotke traje oko 5 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h.

Foto: VW

Touareg R vizualno se ističe sjajno crnom maskom sa novim dizajnom oznake R, , zatamnjemim Matrix LED svjetlima, naglašenijim prednjim branikom sa velikim usisima za zrak kao i novim 20-inčnim naplacima. Iz Volkswagena ističu kako su u ponudi i 21 te 22-inčni (koji se nalaze na modelu sa slika koji je pritom lakiran u Lapiz Blue metalik boju).

Pogled na stražnji dio otkriva dva ovalna nastavka ispušnog sustava, kao i još jednu oznaku R na koju su u Volkswagenu očito iznimno ponosni.

U unutrašnjosti dominira dobro poznati Innovision sustav koji se sastoji od 12-inčnog digitalnog kokpita i ogromnog 15-inčnog središnjeg zaslona osjetljivog na dodir. Novi upravljač i plavi konac na sjedalima daju do znanja da se nalazite u posebnom modelu.

Vozač na raspolganju ima nekoliko načina vožnje: Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual, Offroad i Snow. Kupci koji odaberu opcijski „Off-Road” paket dobivaju zaštitu podvozja i nove načine vožnje Gravel i Sand. Dynaudio glazbeni sustav, Nigh Vision sustav, Travel Assist neke su od stavki kojI se također nude vozaču.

Svjetska premijera zakazana je, kao što smo napisali, za sajam u Ženevi koji kreće idući tjedan kada će biti poznato više detalja o datumu dolaska na tržište i cijeni...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:14