FOTO, VIDEO

NOVINAR AUTO KLUBA S GUMBALLERIMA stigao do Tirane! Driftanjem i prženjem guma zagrijali atmosferu u glavnom gradu Albanije

Nakon partijanja po Dubrovniku sljedeći dan Gumballere je čekala vožnja do Tirane. Evo kako je bilo na putu preko Crne Gore i u Tirani
 Crospotter13

Četvrti dan Gumballa 3000 sudionici su na rasporedu imali put od Dubrovnika do Tirane. Iako su mnogi zaružili u klubu Revellin u Dubrovniku, do 10 sati većina ih je već bila na magistrali. Naš suradnik i reporter Crospotter13 koji prati Gumball od Zagreba do Mykonosa donosi dojmove:

Već u pola 10 ujutro kada smo došli do luke Gruž dio automobila se uputio prema prvom odredištu za taj dan, Porto Montenegru. Ipak, većina sudionika u to je vrijeme taman pakirala kofere i zagrijavala motore, što smo odlučili iskorisiti za razmjenu dojmova s Gumballerima. Jedan od timova s kojim smo popričali je i tim Skjerven racing.

Foto: Crospotter13 Facebook

Dvojac iz Berlina koji je Gumball odvozio već nekoliko puta u svom Ferrariju 458 Italia. Rekli su nam kako su oduševljeni našim cestama, a pohvalili su se i vremenom koje im je trebalo od Budimpešte do Dubrovnika (prosječna brzina im je bila 160km/h). Na izlasku iz Dubrovnika dosta timova se nakratko zaustavilo sa strane kako bi uživali u pogledu i poslikali svoje jurilice uz prekrasnu pozadinu. Prva stanica četvrtog dana Gumballa bio je već spomenuti Porto Montenegro gdje je za sve sudionike bio organizirano druženje i ručak uz bazen. Nakon toga uslijedila je vožnja do Tirane. Na ulasku u Albaniju Gumballeri su dobili policijsku pratnju. Ipak, trebalo je pričekati ostatak automobila (kako bi se formirale veće grupe), pa su neki od sudionika koji su u Albaniju ušli među prvima (poput Mercedes SLS Black Series, Audija R8 V10 Plus i Ferrarija F12) odlučili samostalno odjuriti do Tirane (što možete vidjeti u videu u kojem je ukratko prikazan cijeli put od Duborvnika do Tirane).

Ciljna ravnina u Tirani po mnogima je bila najspektakularnija na ovogodišnjem reliju. Ogroman prostor i mnoštvo publike potaknuli su neke vozače na driftanje i prženje guma. Evo kako je Josh Cartu u Ferrariju 488 Spider zabavio publiku:

Nakon Tirane uslijedio je praktički posljednji pravi vozački dan na Gumballu, prilično duga dionica od Tirane do Atene. Izvještaj o tome čitajte uskoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:00