DOMAĆA PREMIJERA

NOVITETI IZ MERCEDESA: Na domaće tržište stigli novi GLE i osvježeni GLC! Donosimo sve detalje i cijene

 
 Mercedes Hrvatska

Jučer je održana domaća prezentacija na kojoj su predstavljena dva noviteta iz Mercedesa: nova generacija modela GLE kao i osvježeni model GLC čime je i službeno započela prodaja spomenutih modela na našem tržištu. Krenimo od osvježenog modela GLC koji se vizualno i nije previše mijenjao, pa će tako tek oni oštrijeg oka primijetiti novi odbojnik, nova prednja LED svjetla kao i novi svjetlosni potpis straga.

Foto: Mercedes Hrvatska

Najveća novost dolazi u obliku tehnologije - GLC je naime dobio MBUX sustav (osvježena C-klasa primjerice nije bila te sreće, što govori o važnosti ovog modela za Mercedes). Osim umjetne inteligencije, novost kod MBUX-a u ovom modelu odnosi se na mogućnost kupovine pojedinih usluga putem sustava (kod nas još nažalost nije moguće, no u pojedinim državama kupci mogu kupovati pojedine aplikacije i usluge, pa čak i plaćati parking, nešto slično sustavima na mobitelima). Što se tiče samih cijena, osvježeni GLC kreće od 402.664 kuna za izvedbu GLC 200d, dok GLC Coupe s istom motorizacijom stoji 439.698 kuna. Tko želi verziju s pogonom na sve kotače (4Matic) treba izdvojiti 424.984 kune. Ponudu benzinaca otvara GLC 200 s cijenom od 388.290 kuna.

Drugi model koji je jučer bio u središtu pažnje novi je GLE. Četvrta generacija konačno je stigla na tržište, a osim poboljšane aerodinamičnosti u odnosu na prethodnika donosi puno više tehnologije i još više prostora (80 mm veći međuosovinski razmak, prtljažnik od popriličnih 825 litara bez preklapanja sjedala, odnosno 2055 litara kada se spuste sjedala).

Prvi put je dostupan i treći red sjedala, dok se za udobnost u vožnji brine novi E-Active Body Control. Recimo samo da GLE ima dvije 3D kamere koje skeniraju cestu i prema tome podešavaju ovjes, što je prvi put dostupno u jednom Mercedes modelu. MBUX sustav u modelu GLE dodatno je napredovao, pa tako sada reagira i na geste.

Cijene? GLE 300d 4Matic kreće od 625.950 kuna, dok oni zahtjevniji mogu odabrati izvedbu 350d koja stoji 655.645 kuna. Vrh ponude zasad čini GLE 450 4Matic za kojeg treba keširati 681.766 kuna, a uskoro mu se pridružuju GLE 580 te 53 AMG koji dolazi krajem godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:50