PICK-UP ZA 5

NOVO NA HR TRŽIŠTU Novi Mitsubishi L200 dominira izgledom i ima suvremeniju tehniku, a starta od 235.000 kuna

 
 Mitsubishi

Tržište pickup automobila nekako je uvijek u zapećku zbivanja, što s obzirom na njihovu veličinu, namjenu i cijenu zapravo nije čudno. U tom skupom segmentu ipak ima priličan broj kupaca, ove godine njih 378, odnosno 23 posto više nego lani.

A gdje je tu Mitsubishi L200? Na visokom drugom mjestu, sa 84 prodana primjerka! Iza sebe ostavlja veličine kao što su Hilux, Navara i Amarok, a nešto više je registrirano samo Ford Rangera.

Šesta generacija sada ima dobre šanse preuzeti prvo mjesto, jer s novom njuškom izgleda poput alfa mužjaka i ima nov, uglađeniji i efikasniji četverocilindarski 2,3-litreni dizelski motor (150 KS), povezan s također novim automatskim mjenjačem sa šest brzina.

Ima i bolji rad ovjesa, a u opremu sada ulaze i korisni pomagači za terensku vožnju poput funkcije Offroad Mode s četiri programa prilagodbe rada motora, mjenjača, kočnica i prijenosa snage ovisno o vrsti terena te sustav elektroničkog ograničenja brzine spuštanja niz strminu.

Rezultat? Na asfaltu je vožnja uglađenija, tiša i brža, a na kišom natopljenim padinama Moslavačke gore kvalitetama u smislu prodornosti i svladavanja terena iskazala su se i poboljšanja namijenjena offroad vožnji. Istovremeno, na modelima Eclipse Cross i Outlander za modelsku godinu 2020. također su obavljene dorade, ali prvenstveno interijera.

Cijene suod 235 do 317 tisuća kn, koliko košta najskuplji Double Cab Instyle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:42