PICK-UP ZA 5

NOVO NA HR TRŽIŠTU Novi Mitsubishi L200 dominira izgledom i ima suvremeniju tehniku, a starta od 235.000 kuna

Mitsubishi

 

Tržište pickup automobila nekako je uvijek u zapećku zbivanja, što s obzirom na njihovu veličinu, namjenu i cijenu zapravo nije čudno. U tom skupom segmentu ipak ima priličan broj kupaca, ove godine njih 378, odnosno 23 posto više nego lani.

A gdje je tu Mitsubishi L200? Na visokom drugom mjestu, sa 84 prodana primjerka! Iza sebe ostavlja veličine kao što su Hilux, Navara i Amarok, a nešto više je registrirano samo Ford Rangera.

Šesta generacija sada ima dobre šanse preuzeti prvo mjesto, jer s novom njuškom izgleda poput alfa mužjaka i ima nov, uglađeniji i efikasniji četverocilindarski 2,3-litreni dizelski motor (150 KS), povezan s također novim automatskim mjenjačem sa šest brzina.

Ima i bolji rad ovjesa, a u opremu sada ulaze i korisni pomagači za terensku vožnju poput funkcije Offroad Mode s četiri programa prilagodbe rada motora, mjenjača, kočnica i prijenosa snage ovisno o vrsti terena te sustav elektroničkog ograničenja brzine spuštanja niz strminu.

Rezultat? Na asfaltu je vožnja uglađenija, tiša i brža, a na kišom natopljenim padinama Moslavačke gore kvalitetama u smislu prodornosti i svladavanja terena iskazala su se i poboljšanja namijenjena offroad vožnji. Istovremeno, na modelima Eclipse Cross i Outlander za modelsku godinu 2020. također su obavljene dorade, ali prvenstveno interijera.

 

Cijene suod 235 do 317 tisuća kn, koliko košta najskuplji Double Cab Instyle.

Izdvajamo

Iz drugih medija