ODUVIJEK SE IMALO

OD CADILLACA DO ROLLS-ROYCEA: svi auti novog američkog predsjednika Donalda Trumpa!

Nadaleko poznati milijunaš i playboy s Manhattana Donald Trump nikada nije krio strast prema lijepim ženama, jahtama, privatnim jetovima i naravno automobilima. Evo što je novi američki predsjednik vozio tijekom godina

Danas su sve oči svijeta uprte u njega: američki milijunaš i playboy skromnih političkih vještina i iskustva protivno brojnim pokazateljima glatko je potukao Hillary Clinton na izborima i postao 45. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država i već ovih dana u Bijeloj kući u Washingtonu zasjeo u fotelju najmoćnijeg čovjeka svijeta. Prije nego se bacio na politiku, ali i još uvijek, Donald Trump je ostvario karijeru uspješnog poduzetnika u građevinskom sektoru, a prema magazinu Forbes za ovu godinu on je 324 osoba na ljestvici najbogatijih ljudi svijeta s imovinom od 4,5 milijardi dolara, dok je prema Washington Postu stvarna vrijednost njegove ukupne imovine 9 milijardi dolara.

Nama običnim smrtnicima i ljubiteljima automobila teško je zamisliti kakav je to svakodnevni život multi-milijunaša s neograničenim sredstvima za nabavku automobila. No kao i kod svakog bogataša zbirke limenih ljubimaca uglavnom stoje po garažama zbog nedostatka vremene za uživanje u istima jer ih uglavnom vozi privatni vozač u limuzini s tamnim staklima, a od sada će to biti posebno obučena osoba u famoznom posebno pripremljenom blindiranom Cadillacu One američkog predsjednika... Evo liste što je sve dosad kroz godine vozio Donald Trump.

Rolls-Royce Silver Cloud (1956.)

Britanska klasika bila je posebno omiljena kod američkih bogataša s Istočne obale, pa ne čudi da je Rolls-Royce Silver Cloud bio prvi Donaldov automobil jer su Trumpovi oduvijek imali sredstava za život na visokoj nozi zahvaljujući ocu, poznatom i bogatom industrijalcu iz New Yorka.

Honda NSX (1991.)

Navodno je Donald Trump jako volio svoju Hondu NSX (Acura NSX u Americi) koji je nabavio 1991., baš kao i Marlu Maples s kojom je u vezi bio šest godina i kojoj je poklonio taj kultni japanski sportski automobil. Kasnije se automobil pojavio na eBayu, a prodavao ga je čovjek koji je 2005. auto kupio od Marle.

Lamborghini Diablo VT (1997.)

Lamborghini Diablo sam je po sebi izniman super sportski automobila iz 90-ih godina prošlog stoljeća, a još ako nosi i oznaku VT riječ je o izvedbi s pogonom 4x4 i s V12 motorom od 429 KS. Auto se nakon što ga je prodao, kasnije pojavio i na eBayu, a upravo je nedavno prodan usred kampanje za čak 460.000 dolara nepoznatom kupcu.

Mercedes SLR McLaren (2005.)

Njemački superautomobil Trump je 2005. godine platio 544.000 dolara, a auto je isporučen direktno ispred Trump Towera na Petoj aveniji u New Yorku. Superauto koji pokreće 5,5-litreni V8 motor od 626 KS naručen je s ručnim mjenjačem (!), no sumnjamo da je Donald ikad imao pravu priliku istinski uživati u ovom automobilskom biseru.

Audi R8 (2007.)

U sklopu promocije starta Audija R8 na američkom tržištu u Palm Beachu na Floridi Donald Trump je bio predstavljen kao prva osoba koja je sjela za upravljač jurilice iz Ingolstadta u Americi. Je li ga doista vozio i privatno, nije poznato.

Rolls-Royce Phantom (2010.)

Strast prema britanskoj uglednoj marki Donald je iskazao i kupnjom ultraluksuznog Rolls-Roycea Phantoma vrijednog 450.000 dolara. Zanimljivo premda se radi o automobilu u kojem je najbolje da vas vozi vozač, Trumpa se često može vidjeti kako sam upravlja ovom golemom krstaricom.

Mercedes-Benz S600 Guard (2016.)

Premda su ovi izbori pokazali kako Donald Trump ima toliko pristaša da su ga uspjeli dovesti na mjesto prvog čovjeka Amerike, ipak, novi je američki predsjednik tijekom kampanje koristio blindirani Mercedes S600 s oznakom Guard. Riječ je o tvornički oklopljenoj izvedbi 5,5 metara dugačkog Mercedesa koji pokreće 6,0-litreni V12 BiTurbo motor od 530 KS i 830 Nm najvećeg okretnog momenta, vrijednog 650.000 dolara.

Chevrolet Camaro, Cadillac XLR, Fleetwood i Escalade

Lik Donalda Trumpa General Motors je rado koristio u nekim svojim promocijama na koje se Donald rado i odazivao, poput one za Chevrolet Camaro Pace car, no radije od Chevroleta, Donald Trump se tradicionalno rado privatno vozio u Cadillacovim modelima: od luksuzne limuzine Cadillaca Fleetwooda koji je vozio još 1976. godine do golemog luksuznog SUV-a Cadillaca Escalade u kakvom se vozio i tijekom kampanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:09