NOVI BMW X7

ODBROJAVANJE JE POČELO: prvi modeli BMW-a X7 prije proizvodnje silaze s pokretne trake za sastavljanje

Na taj način počelo je odbrojavanza posljednjih dvanaest mjeseci do prezentacije proizvodnog automobila krajem 2018. godine počelo. Prije toga, vozilo će se podvrgnuti raznim testovima pod djelomično ekstremnim uvjetima.
 BMW

Prije nekih godinu dana pisali smo kako postoji mogućnost da BMW na tržište plasira model X7 kojim bi zaprijetio konkurentima poput Mercedesa GLS, Infinitija QX 80 i Range Rovera, a sada je bavarski proizvođač objavio kako je krenula proizvodnja! Na proizvodnoj traci u postrojenju BMW grupe u gradu Spartanburg u SAD-u tako je krenula proizvodnja prvih modela novog BMW-a X7 SAV (Sports Activity Vehicle - vozila za sportske aktivnosti) prije serijske proizvodnje. Na taj način počelo je odbrojavanza posljednjih dvanaest mjeseci do prezentacije proizvodnog automobila krajem 2018. godine počelo. Prije toga, vozilo će se podvrgnuti raznim testovima pod djelomično ekstremnim uvjetima.

BMW

"Ponosni smo što ovdje u Spartanburgu, domu naših X modela, proizvodimo BMW X7. Ovo je vrlo posebno vozilo i naši zaposlenici se raduju još jednom članu X obitelji. Zajedno s BMW-om X7, ukupno pet BMW X modela izvesti će se iz Spartanburga u sva četiri ugla svijeta", izjavio je Knudt Flor, voditelji postrojenja BMW grupe u gradu Spartanburg.

U postrojenju, proizvodnja modela prije serijske proizvodnje služi za osiguravanje i optimizaciju buduće serijske proizvodnje. Slijedom toga, modeli BMW-a X7 prije serijske proizvodnje već koriste istu pokretnu traku za sastavljanje kao i modeli proizvodnje BMW X5 i BMW X6. Posebno obučeni tim osigurava serijski proces proizvodnje novih modela vozila u postrojenju i kvalificira zaposlenike za buduću serijsku proizvodnju.

BMW

Modeli prije serijske proizvodnje proizvedeni u postrojenju BMW grupe u gradu Spartanburg predaju se stručnjacima razvojnog odjela, kojima su navedeni modeli potrebni za homologaciju, registraciju kao i za različite svrhe testiranja poput testiranja izdržljivosti i probnih vožnji u ekstremnim uvjetima u pustinjskim područjima Doline smrti (Death Valley) ili na skandinavskim padinama prekrivenim ledom i snijegom. Model prije serijske proizvodnje se oprema svojim kamuflažnim omotom dok je još uvijek u postrojenju. Uočljivi prugasti uzorci osmišljeni su kako bi pomogli sakriti novi konačni izgled SAV-a što je više moguće, pa se iz špijunskih fotografija ne može otkriti izgled automobila.

BMW

Treba napomenuti kako u gradu Spartanburg BMW grupa proizvodi BMW X modele za SAD i globalno tržište. S rekordnim brojkama od više od 411.000 primjeraka u 2016. godini, Spartanburg je trenutno najveće postrojenje BMW grupe diljem svijeta. Oko 70 posto vozila proizvedenih u Spartanburgu izvozi se u 140 zemalja širom svijeta. Svakog dana 1.400 modela BMW-a X3, X4, X5 i X6 silazi s pokretne trake, a navedene serije će se sada dopuniti i petom serijom, BMW-om X7...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:10