M BOŽIĆNA ČESTITKA

ODJEKNULO KAO BOMBA! GAZDE BMW-a POTVRDILE: U M odjelu se već naveliko radi na izvedbi M3 s ručnim mjenjačem i stražnjim pogonom

 
 Instagram

Novu generaciju BMW-ove Serije 3 prvi smo put vidjeli na salonu automobila u Parizu prošle godine, a otad svi puristi i zaljubljenici u sportske verzije bavarskog proizvođača željno iščekuju novi M3, kao i M4.


Naravno, sve je više špijunskih fotografija (neke su i procurile, poput one sa proizvodne trake) koje otkrivaju detalje dizajna.

Automotive Mike YouTube screenshot


Osim toga, tu je i niz informacija, od kojih su mnoge potvrđene na salonu automobila u Los Angelesu. Naime, direktor BMW M odjela Markus Flasch za Road&Track je odgovorio na nekoliko pitanja.

Tako je potvrđeno da će verzije s pogonom na sva četiri kotača imati isključivo automatski mjenjač, dok će u ponudi biti i izvedba s ručnim, no ona će biti rezervirana za verziju sa stražnjim pogonom.

Time je potvrdio pisanja da će M3 doći i u ovakvoj „old school” verziji za puriste – s ručnim mjenjačem i stražnjim pogonom.

„Novi M3 dolazit će u nekoliko verzija, imat ćemo verzije s pogonom na sve kotače, kao i verziju sa stražnjim pogonom. Ponudit ćemo automatski, ali i ručni mjenjač. Što se tiče samog pogona, imamo značajnu grupu kupaca koji ne žive u područjima stalno obasjanim suncem poput Los Angelesa.

Ako pogledate konkurente, potražnja za modelima s pogonom na sve kotače je velika u ovom segmentu, pa smo stoga odlučili ponuditi različite opcije”, zaključio je Flasch.

Čini nam je kako je to odlično rješenje koje će zadovoljiti sve – i one koji možda nisu razmišljali o BMW modelima zbog stražnjeg pogona, ali i puriste koji teže prihvaćaju nove trendove i smatraju da pravi M automobil mora imati stražnji pogon i ručni mjenjač.

Kolesa.ru


Što se tiče samog motora, ispod poklopca bi se trebao naći 3,0-litreni twin-turbo redni šestak koji se nalazi u modelima X3 M i X4 M, a dolazi u izvedbama s 480 KS, odnosno 510 KS u Competition izvedbi.

Za kraj, Flasch je potvrdio da ćemo novi M3 vidjeti u drugoj polovici / krajem iduće godine. Jedva čekamo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:36