TRKAĆI PEDIGRE

OGRANIČENA SERIJA INSPIRIRANA bolidom F1: Renault Clio R.S.18 uz agresivan dizajn nudi 220 KS, a za zvuk se brine Akrapovičev ispušni sustav!

 

Renault je odlučio kupcima ponuditi novu ograničenu seriju Clija agresivnog dizajna koja je nadahnuta bolidom Renault F1 tima. Službenog imena Clio R.S.18, ova mala jurilica ističe se crno-žutom kombinacijom boja (poznatom s Renault F1 bolida) namijenjen je zaljubljenicima u automobilističke utrke i zagriženim kolekcionarima. Ovaj model temelji se na Cliju R.S. 220 EDC Trophy, što znači da se ispod poklopca nalazi motor 220 KS uz 280 Nm okretnog momenta. Šasija Trophy pritom je dodatno snižena i ukrućena, prednji amortizeri opremljeni su hidrauličkim graničnicima kompresije, a upravljač je još oštriji i izravniji.

Foto: Renault Sport

„Kupci Renault Sporta dijele našu strast prema automobilističkim sportovima. U ovom modelu iz ograničene serije – temeljenom na Cliju R.S. 220 EDC Trophy – s ponosom im možemo ponuditi sve svoje iskustvo stečeno sudjelovanjem u automobilističkim sportovima. Njegove sportske odlike istaknute su brojnim dizajnerskim elementima preuzetim izravno iz svijeta Formule 1. Ovaj model zoran je prikaz uske povezanosti između našeg sudjelovanja u automobilističkim utrkama i naših serijskih automobila.”, izjavio je izvršni direktor R.S. odjela u Renaultu Quentin Audiffren. A kako bi agresivan vanjski izgled pratio i zvuk brine se serijski Akrapovičev ispušni sustav! Nova posebna serija u Europi će biti dostupna u prvoj polovici 2018. kada dolazi i u Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:17