FOTO, VIDEO

OPET ĆE BITI VESELO! ZA DOMAĆI RELI SPEKTAKL Santa Domenica prijavilo se čak 148 posada!

U subotu, 25. studenoga očekuje nas najveća novost ovogodišnjeg izdanja Rally Showa Santa Domenica, a to je Shakedown – službeni trening natjecanja. U nedjelju, 26. studenoga od 8:05 počinju brzinski ispiti i borba za prijestolje na šodericama Savršćak...
 Rally Santa Domenica

Za 10 dana počinje domaći reli spektakl, 8. po redu Rally Santa Domenica. Trenutna lista prijava broji čak 148 posada, a prijave su otvorene još nekoliko dana- do 19. studenog. Budući da je utrka limitirana na 120 posada na startu, organizatore čekaju slatke muke. Ova trodnevna manifestacija započinje u petak, 24. studenoga 2017. RSSD partyjem u ugostiteljskom šatoru u Servisnom parkiralištu na šodericama Savršćak, a u subotu, 25. studenoga očekuje nas najveća novost ovogodišnjeg izdanja Rally Showa Santa Domenica, a to je Shakedown – službeni trening natjecanja. Održat će se na jezeru Orešje u Svetoj Nedelji s početkom u 14:30 sati. U večernjim satima, od 17:30 sati na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji očekuje nas “Utrka prije utrke” na kojoj ćemo provjeriti kako se rally vozači snalaze u malo drugačijem vozilu, te naravno, tradicionalni ceremonijalni start. U nedjelju, 26. studenoga od 8:05 počinju brzinski ispiti i borba za prijestolje na šodericama Savršćak.

Među prijavljenima su svoje mjesto našli brojni poznati i veliki rally vozači iz čak 8 europskih zemalja. Iz Mađarske, uz brojne druge, dolaze i Péter i László ml. Ranga. Obojica će se natjecati u Škoda Fabia R5 automobilima koje za njih priprema tim Topp Cars. Iako je također Mađar, Krisztián Hideg nam na 8. RSSD dolazi kao aktualni prvak Hrvatske u rallyju. U istom društvu nalazi se i 11-erostruki hrvatski prvak Juraj Šebalj te jedan od novih pokrovitelja Rally Showa Santa Domenica, Talijan Marko Carrara.

I kad prebrojimo dosad navedena velika imena, na popis stavljamo pet vrhunskih automobila R5 klasifikacije. No ono što nas posebno veseli je broj od čak 9 takvih automobila na privremenoj listi prijava! Još je 6 dana preostalo za prijave, pa bi se taj broj možda i mogao pretvoriti u dvoznamenkasti.

No, ove godine jedan vozač odlučio je svojim prisustvom uveličati ovaj show. Radi se o Talijanu Lorisu Rosatiju koji na rally utrkama gledatelje zabavlja u svojoj – trokolici. Radi se o posebnom prototipu za utrke koji je nastao od popularnog Ape trokotača, inače čestog u Italiji, a u njegovoj inačici dostiže i 145 km/h. Njwgovu trokolicu u akciji možete pogledati na videu:

Dužna pažnja pridaje se i ženama, kojih u ulozi suvozačica ove godine ima više nego ikad, a posebna kategorija kojoj će svaki zaljubljenik u rally skinuti kapu jesu veterani hrvatskog autosporta. Na startu brzinskog ispita dočekat ćemo Nenada Lončarića, Darka Rafaja, Gorana Francetića i legendarnog Dedu Borisa Radalja. Lista prijava je zavidna, a zasigurno sprema još pokoje iznenađenje. Makadamske staze na Savršćaku i jezeru Orešje spremne su za sve njih. Rally Show Santa Domenica vas čeka!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:37