AKTUALNO

OSVJEŽENI AUDI RS4 VEĆ SAD SVI NAZIVAJU BABY RS6: zispod poklopca i dalje benzinski V6 od 450 KS i 600 Nm

 

Audi je danas objavio službene slike i specifikacije osvježenog modela RS4. Nakon što je nedavno predstavljen osvježeni A4, pa tako i verzija S4 koja je pokretana dizelašem, logično je kako je sada bio red na paprenu RS verziju, a puristi mogu odahnuti budući da ovaj monstrum ispod poklopca skriva dobro poznati 2,9-litreni turbobenzinski motor snage 450 KS uz 600 Nm okretnog momenta.

Snaga se prenosi putem standardnog Quattro pogona na sve kotače putem 8-stupanjskog Tiptronic automatskog mjenjača, što omogućuje ubrzanje do stotke za samo 4,1 sekundu. Uz Dynamic paket maksimalna brzina raste s 250 km/h na 280 km/h.

Foto: Audi

U odnosu na standardni A4, RS verzija ističe se proširenom karoserijom (30 mm širi blatobrani u odnosu na A4 Avant), novim odbojnicima sa mnoštvom aerodinamičnih elemenata, naplacima od 19 cola koji dolaze standardno (uz nadoplatu moguće dobiti 20 cola) te, za razliku od modela S4, pravim nastavcima ispušnog sustava Audi Sport.

Ukupno gledajući, RS4 će mnoge podsjetiti na umanjenu verziju modela RS6 koji je premijeru imao na nedavno održanom salonu u Frankfurtu. Kupci će moći birati između 8 različitih boja, od kojih su Turbo plava i Tango zelena nove opcije.

U unutrašnjosti su promjene iste kao i kod osvježenog A4 Avanta, pa je tako središnji prekidač izgubio svoje mjesto – zbog novog 10,1-inčnog središnjeg zaslona osjetljivog na dodir postao je – višak (barem tako smatraju u Audiju). Tu su i dobro poznati digitalni kokpit,

Audi Sport sportska sjedala kao i sportski upravljač presvučen u alkantaru. Polugice za mijenjanje brzina pritom su nešto veće nego kod prethodnika.

Prodaja ovog modela započinje već krajem ovog mjeseca, a u salonima se očekuje u prosincu. Cijene u Njemačkoj kreću od 81,400 eura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:18