NOVITET

OSVJEŽENI NISSAN X-TRAIL sam će voditi kroz promet

Nissanov terenac sa 5 ili 7 sjedala postaje dizajnerski upadljiviji, iznutra ugodniji za boravak, a tehnički je iskoračio u budućnost. Uz dorade postojećih tehnologija, imat će i sustav autonomne vožnje ProPilot
 Nissan

Nakon osvježenog bestsellera Qashqaija, pokazanog u ožujku na salonu u Ženevi, Nissan je početkom lipnja otkrio u sličnom stilu redizajniran i pola broja veći X-Trail. U prodaji će se vjerojatno naći tijekom kolovoza, a najviše kozmetičkih dorada obavljeno je na prednjem dijelu i u unutrašnjosti, u kojoj je promijenjeno dosta detalja na armaturi, uz više opreme i luksuznijeg dojma.

Foto: Nissan

S novim i izvučenijim branicima karoserija je dobila novih 5 centimetara u dužinu, pa će X-Trail ubuduće imati 469 centimetara. Uvedene su i četiri potpuno nove boje. Međutim, puno više posla odradili su inženjeri. Najznačajnija je novost opcijski sustav ProPilot, za koji Nissan tvrdi da je spreman preuzeti ulogu vozača, odnosno sam voditi X-Trail kroz promet.

Nissan

Detalji sofisticiranog sustava kao novog iskoraka u budućnost bit će objavljeni tijekom službene prezentacije, a tehnički su dotjerani i svi već postojeći sigurnosni sustavi. Što se motora tiče, osnovni dizelski motor ostaje 1,6-litreni (130 KS), dopunjuje ga 2,0-litreni (177 KS), a nudi se i dobar 1,6-litreni turbobenzinski (163 KS). Dizelaši pritom mogu imati prednji ili 4x4 pogon, a benzinac samo prednji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:54