AKTUALNO

OSVJEŽENJE ZA C3: Citroenov najprodavaniji model dobio LED svjetla, novu tehnologiju i čak 97 mogućih kombinacija boja! Kod nas dolazi u lipnju...

 

Aktualni Citroen C3 predstavljen je 2016. godine, pa su tako u Citroenu odlučili da je vrijeme za osvježenu verziju njihovog bestsellera. C3 aktualne generacije je naime prodan već u 750.000 primjeraka, a novi će uz još više tehnologije i s blago osvježenim licem biti još poželjniji. Vizualno se automobil nije previše mijenjao, no oni oštrijeg oka na prednjem će dijelu zamijetiti novi kromirani dio inspiriran konceptom CXperience,koji se protežu do svjetala i tako naglašavaju širinu vozila. Pritom treba naglasiti kako svjetla sada dolaze u LED tehnologiji, dok ona na stražnjem dijelu imaju novi svjetlosni potpis. Automobil je postavljen na nove 16 i 17-inčne naplatke. Osim toga, tu je i niz novi boja i kombinacija – kupci mogu birati između sedam boja karoserije (nove boje su crvena Elixir i plava Spring) i četiri različite boje krova za koje se nude i tri različite dekoracije, pa se broj ukupnih kombinacija penje na čak 97!

Foto: Citroen

U unutrašnjosti se sada nudi novi paket „Techwood” koji se ističe drvenim elementima. Budući da Citroen s novim modelima naglasak stavlja na udobnost, osvježeni C3 dobio je nova Advanced Comfort sjedala i središnji naslon za ruku. Ljubitelji tehnologije moći će uparivati svoje telefone putem Apple Car Play i Android Auto sustava.

Sustav za pomoć pri parkiranju sprijeda (novo), jednom od 12 mogućih sustava za pomoć u vožnji kojima se postiže viša razina udobnosti (kao što su sustav za pokretanje vozila bez ključa ili sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici) i veća sigurnost (poput automatskog kočenja u nuždi koje omogućava sustav Active Safety Brake, prepoznavanja prometnih znakova ili automatskog uključivanja dugih svjetala).

Što se tiče ponude motora, od benzinaca se nudi 1,2-litreni PureTech snage 83 KS i 110 KS, dok je za ljubitelje dizela tu BlueHDi motor snage 100 KS. Uz 5 i 6-stupanjski ručni mjenjač, u ponudi je i automatski EAT6 mjenjač (uz verziju sa 110 KS). Osvježeni C3 na hrvatske tržište stiže u lipnju 2020.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 23:17