NOVA GENERACIJA

OTKRIVEN NOVI BMW Serije 1? Bugarska stranica tvrdi da su ovo službene slike nove generacije koja dolazi s prednjim pogonom...

 
 Dizzyriders

BMW će novu generaciju Serije 1 predstaviti krajem svibnja na posebnom događanju, dok će premijera za javnost biti na salonu automobila u Frankfurtu. Iako nas dakle od premijere dijeli više od mjesec i pol, internetom su počele kružiti slike na kojima je, navodno, potpuno nova Serija 1! Osvanule su na bugarskoj stranici Dizzyriders iz koje tvrde kako su slike dobili od anonimnog pošiljatelja koji tvrdi da je riječ o službenim slikama.

Dizzyriders

Iako kvalitetnom nisu na razini, moramo priznati kako sami oblik izgleda autentično ako ga usporedimo sa slikama špijunskih modela. U odnosu na prethodnika, izgleda masivnije i nekako povišeno. Kada bi mu stavili plastike na blatobrane, neki bi pomislili i da je crossover. Model sa slika bi trebao, barem prema oznakama, biti M135i xDrive s agresivnim odbojnicima i atraktivnim naplacima.

Dizzyriders

Osim značajnog zaokreta u dizajnu (moramo priznati da nas ova verzija podsjeća primjerice na umanjeni X2), velika novost je i nova FAAR platformi (riječ o dorađenoj UKL platformi na kojoj se voze X1, X2 i Serija 2 Active Tourer) , što znači da će nova Serija 1 imati prednji pogon. Ispod poklopca će biti trocilindraši i četverocilindraši, dok 3,0-litreni turbo motor sa 6 cilindara i 340 KS odlazi u povijest...

Motor1.com

Na početku prodaje najsnažnija verzija trebala bi biti upravo ova sa slika, M135i sa 2,0-litrenim turbobenzincem snage 306 KS. Ostaje pitanje kako će na ove promjene reagirati puristi i ljubitelji stražnjeg pogona?

Motor1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:03