AKTUALNO

OVO JE NOVA TOYOTA RAV4: Peta generacija kod nas dolazi početkom iduće godine samo s benzinskim i hibridnim motorima!

 
 Toyota

Promijeniti svoj najprodavaniji model uvijek je težak zadatak. A upravo se pred tim izazovom našla Toyota. Oni su naime objavili slike nove generacije SUV modela RAV4. Ako uzmemo u obzir da je u SAD-u prodan u 400.000 primjeraka, jasno je kako pred novom,petom generacijom stoji poprilično zahtjevan zadatak. Premijeru za javnost imat će na Salonu u New Yorku koji danas otvara vrata novinarima. Naravno, ubrzo nakon SAD-a, novi RAV4 stiže i u Europu početkom iduće godine. Novi RAV4 vozi se na novoj globalnoj Toyotinoj platformi TNGA . Japanski proizvođač ističe kako će prostora u unutrašnjosti biti značajno više nego u prethodnoj generaciji (30 mm veći međuosovinski razmak u odnosu na prethodnika), dok ukupne dimenzije ostaju slične kako bi RAV4 zadržao svoju praktičnost prilikom manevriranja gradom, što potvrđuje činjenicu da kupci ovaj model kupuju prvenstveno za vožnju asfaltom. Dizajn je robustan, a u ponudi su XSE, Limited i Adventure paketi vanjštine.

Foto: Toyota

Unutrašnjost je odmjerena, puna tehnologije, a na središnjem dijelu je postavljen 7-inčni zaslon koji dolazi standardno (8-inčni uz nadoplatu). Vozač i putnici moći će svoje mobilne uređaje uparivati putem Apple Car Play-a i Amazon Alexa sustava. Oni zahtjevniji mogu zamijeniti serijski Entune 3.0 glazbeni sustav za onaj s potpisom JBL-a. Tu je i niz sigurnosnih sustava poput upozorenja na prepreke, detekcije pješaka, automatskog kočenja i adaptivnog tempomata.

Toyota

U ponudi će se na početku prodaje naći dva motora: 2,0-litreni benzinac i 2,5-litreni hibrid. Toyota je i iz Aurisa izbacila dizelaše, pa stoga ne čudi da ni ovdje na popisu nema dizelaša čija prodaja čak i u Europi vrtoglavo pada. Toyota je prošle godine u Europi prodala 112.537 primjeraka modela RAV4 od kojih je čak 58.612 izašlo iz tvornice s hibridnim motorom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:28