PREMIJERA U DETROITU

OVO JE REDIZAJNIRANI MINI: Decentne promjene dodatno naglašavaju njegov stil, a tu je i novi automatski mjenjač s dvije spojke

MINI

Novi MINI prvi je model kojeg će krasiti novi logo marke. Uz promjene na svjetlima, tu su i neke novosti u unutrašnjosti, kao i nove boje eksterijera...

Britanski proizvođač je objavio slike i specifikacije redizajniranog modela MINI. Već smo prema slikama s testiranja mogli zaključiti da će promjene biti minimalne, budući da je proizvođač "zamaskirao" samo dio prednjeg dijela i stražnja svjetla. A sada vidimo i o kojim je promjenama riječ. Prva i glavna promjena su nova stražnja LED svjetla koja svijetle u obliku britanske zastave i sigurno će izgledati impresivno prilikom vožnje noću.

 

Foto: MINI

Redizajnirani MINI prvi je model kojeg će krasiti novi logo marke, koji je sličan dosadašnjem ali oni oštrijeg oka odmah će uočiti različitosti. Kupci mogu odabrati i neke od novih boja karoserije: Emerald Grey metallic sivu, Starlight Blue metallic plavu i Solaris Orange metallic narančastu. Ljubitelji crnih detalja doći će na svoje, budući da se sada, kao i kod primjerice BMW i Audi modela, nudi opcija u kojoj kromirani detalji dolaze u crnoj varijanti koja daje dodatnu dozu agresivnosti.

Decentnih promjena ima i u unutrašnjosti. Prije svega, tu je novi upravljač, poboljšani glazbeni sustav (u osnovnom paketu) i 6,5-inčni zaslon infotainment sustava. Oni zahtjevniji mogu odabrati 8,8-inčni zaslon s navigacijskim sustavom.

 

Tu je i opcija bežičnog punjenja mobitela, kao i novi paket unutrašnjosti "MINI Yours Interior Piano Black" u kojem se uz crne detalje ističe osvijetljena britanska zastava. Ljubitelji dobre automatizacije doći će na svoje, budući da osvježeni MINI dolazi uz opciju odabira novog 7-stupanjskog automatskog mjenjača s dvije spojke.

MINI
 

U MINI-ju tvrde da su dodatno poboljšali određene stavke na motorima, iako su specifikacije i snaga ostali isti. Tako se nudi verzija ONE sa 102 KS, Cooper sa 136 KS te Cooper S koji broji 192 KS. Uskoro se očekuje i dolazak najsnažnije JCW verzije. Ljubitelji dizelaša moći će birati između Coopera D od 116 KS i snažnijeg Coopera SD koji broji 170 KS. Svi navedeni detalji odnose se na verzije s 3 i 5 vrata, kao i za kabrio verziju. Dodatne informacije vezane uz početak prodaje bit će poznate nakon salona u Detroitu koji počinje idući tjedan, a na kojem će ovaj automobil imati premijeru za javnost.

Izdvajamo

Iz drugih medija