PREMIJERA U ŽENEVI

PAPRENI CROSSOVER: Ovo je novi Mercedes-AMG GLA 45 S koji ispod poklopca skriva četverocilindrični motor snage 421 KS uz koji juri do 270 km/h!

 
 Mercedes-AMG

Jedna od zvijezdi Mercedesovog štanda na nadolazećeg salona automobila u Ženevi bit će GLA u najpaprenijoj AMG izvedbi. Službenog imena Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC+ S, riječ je o verziji koja ispod poklopca skriva 2,0-litreni četverocilindrični motor (poznat iz A-klase 45 AMG) snage 421 KS, odnosno 387 KS u „običnoj” verziji.

Foto: Mercedes-AMG

Performanse? Zahvaljujući standardnom 4MATIC pogonu na sve kotače i 8-stupanjskoj automatici, jurnjava do stotke traje samo 3,8 sekundi (3,9 za „običnu” izvedbu), dok maksimalna brzina iznosi 270 km/h!

U odnosu na standardni GLA, AMG izvedba se ističe Panamericana prednjom maskom, aerodinamičnim dodacima, većim usisnicima za zrak kao i novim naplacima (19-inčni na standardnoj, 20-inčni na S verziji, a uz doplatu se nude i 21-inčni).

Najlakši način raspoznavanja modela svakako je upečatljiv stražnji kraj s fiksnim spojlerom, difuzorom i četiri okrugla nastavka ispušnog sustava.

U unutrašnjosti se nalazi sada već neizostavni MBUX infotainment sustav koji koristi umjetnu inteligenciju, dok se vizualno najviše ističu sportska sjedala te novi AMG upravljač s posebnim prekidačima za promjenu različitih načina vožnje.

Vozaču tako na raspolaganju stoje sljedeći režimi: Slippery", "Comfort", "Sport", "Sport+", "Individual" i "RACE". Tu je i AMG Track Pace, svojevrsna aplikacija putem koje vozač može pratiti vožnju po stazi, parametre automobila te dobivati savjete kako da poboljša svoje vrijeme.

Iako će biti čudno vidjeti ovaj crossover na stazi, tko zna, možda pokoji vlasnik i odluči isprobati ovu funkciju.

Novi GLA 45 AMG bi na tržište trebao sredinom godine, a više detalja oko cijena bit će poznato nakon salona automobila u Ženevi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 22:26