FOTO, VIDEO

POČETAK NOVE ERE ZA NEZAVISNU MARKU: Cupra Ateca stiže u prodajne salone, moguće ju je naručiti i kod nas po cijeni od 378.155 kuna

 
 CUPRA

Kao što već vjerojatno znate, Cupra je postala zasebna marka, a njihov prvi službeni model je Ateca. Sportski SUV sa znakom Cupre ispod poklopca skriva 2,0-litreni TSI turbobenzinski motor od 300 KS i 400 Nm okretnog momenta. Snaga se pritom prenosi putem automatskog 7-stupanjskog DSG mjenjača na sve kotače (Cupra Ateca ima 4Drive pogon). Što to znači u praksi? Ubrzanje do stotke traje tek 5,2 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 247 km/h. Zanimljivo je kako je to brže od inicijalnih brojki (objavljenih prije nekoliko mjeseci, a prema kojima je ubrzanje bilo 2 desetinke sporije, a maksimalna brzina 2 km/h niža.

Foto: CUPRA

Za odlično držanje na cesti brine se adaptivni ovjes (vozač može odabrati između nekoliko načina vožnje: Comfort, Sport, Individual, Snow, Off-Road i onaj posljednji - Cupra). Naravno, mislilo se i na zaustavljanje pa su tako ugrađene Brembo kočnice u crnoj boji.

Pogled na slike i video otkriva kako nova Cupra Ateca donosi agresivniji dizajn u odnosu na klasičnu, Seatovu Atecu. Automobil tako ima nešto drugačije dizajniran prednji odbojnik, nove naplatke, stražnji difuzor i čak četiri nastavka ispušnog sustava koji najbolje otkrivaju da je riječ o sportskom modelu. Cupra Ateca stiže u čak 277 salona diljem Europe, a već ju je moguće naručiti i u Hrvatskoj kod ovlaštenih SEAT trgovaca s početnom cijenom od 378.155 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:41