RUMUNJSKI GOLIJAT

POPULARNI NARODSKI SUV Dacia Duster u novom izdanju izgleda bolje nego ikad, ovo su prve fotografije!

Omiljeni SUV u Hrvata u razredu 100.000 kuna stiže u drugoj generaciji. Glavni dizajner David Durand napominje kako je izvana "napravljena evolucija", a u unutrašnjosti "revolucija"...
 Dacia

Nakon 7 godina proizvodnje dolazi zamjena za aktualnu Daciju Duster. Dacia je objavila slike novog modela uoči svjetske premijere na salonu u Frankfurtu. Kao što se može vidjeti s prvih slika novog Dustera, rumunjski SUV je zadržao sličan oblik kao i prethodnik, a najveće vizualne novosti odnose se na nova, šira svjetla u LED tehnologiji, nove odbojnike te novu prednju masku. Pogled na zanimljivo riješen stražnji dio otkriva nova svjetla koja nas pak podsjećaju na ona s Jeepa Renegadea.

Foto: Dacia

Model sa slika opremljen je 17-inčnim naplatcima i aluminijskim nosačima, a lakiran je u novu narančastu boju službenog naziva Atacama Orange. Iz Dacije ističu kako je u kabini sada još više prostora nego kod prethodnika, međutim za slike iz unutrašnjosti morat ćemo se još strpjeti. A kabina će prema najavama proizvođača biti kompletno redizajnirana. Naime, glavni dizajner Dacije David Durand za britanski je Autocar izjavio kako je izvana "napravljena evolucija", a u unutrašnjosti "revolucija".

Novu generaciju Dustera čeka težak posao budući da nasljeđuje prilično uspješnu prvu generaciju koja je od 2010. godine prodana u čak milijun primjeraka, pa je zbog toga Durand i njegov tim odlučio uspješne linije zadržati i na novom modelu. Duster je čest gost i na našim cestama što i ne čudi s obzirom na to da se još uvijek aktualna generacija može dobiti i po cijeni od 100 tisuća kuna. Zasad nije poznato koje će biti cijene novog Dustera, kao niti koji će se motori nuditi. Te nepoznanice trebale bi biti poznate 12. rujna kada će ovaj model debitirati u Frankfurtu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:20