BLIŽI SE PREMIJERA

PORSCHE OTKRIO INTERIJER NOVOG TAYCANA: Ispred vozača i suvozača nalaze se čak četiri digitalna zaslona, a prekidača praktički i nema!

 
 Porsche

Porsche je objavio službene slike unutrašnjosti svog novog potpuno električnog modela Taycana koji premijeru ima na salonu u Frankfurtu početkom rujna. Osim što imamo prilike vidjeti kako će izgledati interijer električara, ove slike pokazuju u kojem smjeru ide razvoj interijera kod Porsche modela općenito, budući da znamo da se često elementi iz skupljih modela polako prebacuju u ostatak game.

Porsche

Kod Taycana iznutra možemo primijetiti pravu digitalnu revoluciju. Naime, prekidače gotovo da je nemoguće naći, izuzev onih na upravljači i na vratima. Ostatak je – na dodir. Na kontrolnoj ploči nalaze se čak četiri zaslona! Ispred vozača je tako 16,8-inčni digitalni kokpit sa različitim prikazima (Classic, Map, Full Map, Pure), dok središnji 10,9-inčni zaslon podsjeća na onaj s nove 911-ice. Ipak, u Taycanu postoji dodatni zaslon na kojem se upravlja funkcijama klime i sjedalima.

Porsche

No priča tu ne staje – uz nadoplatu je dostupan i poseban zaslon za suvozača koji je još veći od onog u sredini. U Porscheu ističu kako će spomenuti zaslon omogućiti suvozaču da jasno vidi i mijenja postavke, glazbu i sl. bez ometanja vozača. Gdje se nalazi ručica mjenjača? Ako malo bolje pogledate sliku, vidjet ćete da se nalazi desno ispod digitalnog kokpita, na mjestu gdje „obični” automobili imaju utore za ključ ili start prekidač.

Porsche

Pomalo neobična pozicija, no vjerujemo kako će se vozači vrlo brzo naviknuti. Budući da Taycan ima i stražnji red sjedala, potvrđeno je da će i putnici straga imati svoj zaslon, što povećava ukupan zbroj na čak pet komada! Sve detalje ove električne jurilice doznat ćemo u Frankfurtu na svjetskoj premijeri za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:40