NOVI TREND?

POSLUŠALI KUPCE: u Hondi odlučili vratiti fizičke prekidače za klimu! "Prema povratnim informacijama, kupcima je tako jednostavnije i ugodnije..."

 

Novi automobili krcati su tehnologijom, a u nadmetanju oko vizualnih rješenja u unutrašnjosti proizvođači sve više koriste masivne zaslone osjetljive na dodir. Pritom sve funkcije sele na njih, odnosno klasični prekidači malo po malo izumiru. I dok zasloni najčešće izgledaju odlično i podižu unutrašnjost, činjenica je kako je određene funkcije puno lakše kontrolirati putem prekidača. Najbolji primjer svakako su funkcije klime koje se koriste često i prilikom vožnje, pa je ključno moći iste mijenjati bez micanja pogleda s ceste.

Ako ste ikada vozili automobil koji spomenute funkcije ima putem zaslona osjetljivog na dodir, znat ćete da je taj scenarij gotovo nemoguć - svakako je potreban pogled na zaslon, a često je da biste uopće došli do postavki klime potrebno napraviti još korak ili dva.

Čini se kako su u Hondi shvatili taj problem na koji su im mnogi kupci ukazivali, pa je tako nova Honda Jazz dobila fizičke prekidače za kontrolu klime!

"Razlog je jednostavan - željeli smo minimizirati odvlačenje pažnje vozača, u konkretnom slučaju prilikom promjene razine hlađenja i temperature", izjavio je Takeki Tanaka zadužen za razvoj Honde Jazz u razgovoru sa Autocarom. "Zaslon osjetljiv na dodir promijenili smo klasičnim prekidačima budući da smo dobili povratne informacije od kupaca da je teško intuitivno kontrolirati spomenute funkcije. Morali ste pogledati ekran kako biste promijenili primjerice temperaturu ili uključili grijanje sjedala, dakle, promijenili smo ga tako da čovjek može upravljati bez gledanja, i tako imati više samopouzdanja tijekom vožnje."

Čini se kako su u Hondi našli "dobitnu" kombinaciju budući da interijer Jazza izgleda moderno, no istovremeno je jednostavan za korištenje. U svakom slučaju, palac gore za Hondu. Što mislite, hoće li i drugi slijediti ovaj trend vraćanja klasičnim prekidačima kada su u pitanju postavke poput klime?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:44