AKTUALNO

POTPUNO MODERNIZIRAN MERCEDES C-KLASE s više od 6500 izmjena startao na hrvatskom tržištu

Jučerašnjim predstavljanjem na imanju Marincel u Zagrebu, službeno je započela prodaja obnovljene Mercedes-Benz C-klase
 Mercedes

Ne treba posebno naglašavati koliko je C-klasa važan model Mercedesu, jer je riječ o najprodavanijem modelu već četvrtu godinu za redom, a samo je prošle godine prodano 415 tisuća primjeraka diljem svijeta. Novu C-klasu već smo imali prilike voziti, a detaljnije o novostima te dojmove iz vožnje pročitajte OVDJE.

Mercedes

U Hrvatskoj su po pitanju motorizacije na raspolaganju svi pogonski agregati, osim hibrida koji se očekuje iduće godine, a isti podrazumijevaju i dva potpuno nova motora u C-klasi. Kod benzinaca se radi o novom M264 benzincu u dvije zapremine, 1.5 i 2.0 litarski pri čemu je manji potpomognut „soft-hibrid“ pokretačem-generatorom koji benzincu snage 136 kW pomaže s dodatnih 10 kW što sustavu omogućuje ukupnu snagu od gotovo 200 KS. Novi je motor opremljen i podešavanjem bregastih osovina i patentiranom CONICSHAPE tehnologijom obrade cilindara a sve u cilju povećavanja efikasnosti smanjivanja trenja i potrošnje i emisija.

Mercedes

Dizelska novost je OM654, najnoviji Mercedesov dizel, predstavljen u E-klasi. Radi se o visoko modernom agregatu koji zadovoljava Euro 6D normu a u C-klasi zamjenjuje dobro poznati 2.2 litarski dizelski agregat a u svojoj manjoj, 1.6 litarskoj inačici i motor iz Renault-Nissan alijanse do sada korišten u C-klasi. Raspon snage se kreće od 90 (C180d) do 180kW (C300d). Preinake je doživio i AMG-ov šesterocilindarski motor u modelu C43 koji od sada razvija 390 ks (+23 u odnosu na model koji zamjenjuje).

Mercedes

Uvoznik je za predstavljanje i prve kupce pripremio i dvije posebne edicije; Sky Edition i Journey Edition. Sky Edition paket na limuzini se sastoji od preklopivog naslona stražnjih sjedala, pripreme za navigacijski sustav, električnog panoramskog krova, središnjieg zaslona visoke rezolucije, grijanih prednjih sjedala, parking paketa s kamerom i komfornog paketa sjedala te nosi uštedu od 50.000 kn a može se kombinirati sa svim motorizacijama. Journey Edition paket se odnosi na karavansku inačicu i identičan je potonjem uz izuzetak panoramskog krova. Ušteda u ovom slučaju iznosi 33.000 kn. Tako primjerice model C 180d Sky Edition do registracije sa svim davanjima stoji 275.500 kuna, a C160 Sky Edition 294.700 kuna.

Mercedes

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:43