STANJE NACIJE

POZIVAMO VAS: ISPUNITE NAŠU ANKETU i otkrijte nam kako održavate vaš automobil

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 28.02.2017. u 11:55

Željko Puhovski / HANZA MEDIA

Podijelite s nama vaša iskustva, a rezultate ćemo uobličiti u zanimljivu istraživačku temu o vozačkoj svakodnevici u Hrvatskoj

Podaci Centra za vozila Hrvatske otkrivaju da je prosječan automobil u 2016. bio star 12,73 godine. Na istom mjestu može se vidjeti i podatak da auti stariji od 10 (a to su u prosjeku svi) na tehničkim pregledima padaju kao na traci.

 

Split, 030609.
Zapoceo je tjedan besplatnog tehnickog pregleda vozila. Na fotografiji je Eurodausova stanica za tehnicki pregled vozila u splitskoj Hercegovackoj ulici na Kopilici.
Foto: Mario Todoric / CROPIX
Mario Todoric / HANZA MEDIA / CROPIX
 

Tehnički, primjerice, nije prošla svaka peta Toyota starija od 10 godina, a to je zastrašujući podatak s obzirom na to da njihovi modeli imaju najmanje kvarova na listi. Pali su tako i svaki treći Volkswagen, Opel ili Kia. Pa i svaka druga Zastava, no to nikoga ne čudi. A razlog za takav katastrofalan rezultat, vjerujemo, nije teško naći.

Ivan Lacković
 

Ne samo da vozači nemaju novca za kupnju novih automobila, nego niti novca za održavanje postojećih. Ili se možda varamo? Uglavnom, podijelite s nama vaša iskustva, a rezultate ćemo uobličiti u zanimljivu temu o vozačkoj svakodnevici u Hrvatskoj.

Ivan Lacković
 

 

 

Izdvajamo

Iz drugih medija