TREĆA GENERACIJA BERLINGA

PRAKTIČAN I COOL: Ovo je novi Citroen Berlingo Multispace koji će se nuditi u verzijama sa 5 ili 7 sjedala!

 
 Citroen

Od predstavljanja prvog Berlinga Multispace prošle su pune 22 godine, a francuski proizvođač sada je objavio slike potpuno novog modela koji će pod svjetlima reflektora zasjati na salonu automobila u Ženevi. Nakon Berlinga Multispace (naziv za putničku verziju, dok gospodarska verzija nosi naziv Berlingo), PSA grupa će u ovom segmentu pokazati i Peugeota Partner i Opel Combo, koji će dijeliti platformu i tehničke značajke a razlikovat će se po znaku.

Foto: Citroen

Kao što se može vidjeti sa prvih slika i promo videa, novi Berlingo Multispace ističe se već dobro poznatim detaljima viđenim na ostalim modelima iz game. Tako su Airbump-ovi našli svoje mjesto na bočnim stranama, a na prednjem dijelu se ističe široka maska i 2 reda svjetala (i maglenke), baš kao na modelu C3. Uz to, bit će mnoštvo opcija personalizacije i kombinacije boja.

U Citroenu su posebno ponosni na praktičnost nove generacije: čak 28 pretinaca za odlaganje stvari, 3 neovisna i jednostavna za ukloniti stražnja sjedala, ravna podnica do sklopivog sjedala suvozača, utovar predmeta do 2,70 m, 100 l dodatnog prtljažnog prostora. Za one kojima to nije dovoljno, u ponudi će biti i produžena verzija dužine 4,5 metara u koja će moći prevesti 7 osoba.

U ponudi će biti benzinski i dizelski motori snage od 75 KS do 130 KS. Uz to, tu je i novi 8-stupanjski automatski mjenjač EAT8 i čak 19 sustava pomoći vozaču.

Citroen je dosad prodao 3,3 milijuna Berlinga diljem svijeta (od kojih se više od 1,7 milijuna odnosi na Multispace verziju), pa je sigurno kako francuski proizvođač puno očekuje od ovog modela. Svjetsku premijeru imat će na Salonu automobila u Ženevi i bit će lansiran u drugoj polovici 2018.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:33