AKTUALNO

PRAKTIČNO I DISKRETNO Pop-up punjači za električne automobile na ulici mogu biti sljedeća velika stvar urbane mobilnosti

 
 Urban Electric

U Velikoj Britaniji se upravo testira nova vrsta punjača za električne automobile koji "iskače" iz poda. "Pop-up" čvorišta za punjenje tvrtke Urban Electric, naime, mogu biti korisni vlasnicima EV-a bez prilaznog puta ispred kuće kako bi napunili baterije svojih električnih automobila ako nemaju gdje drugdje parkirati osim na ulici.

U Velikoj Britaniji naime, 43 posto kućanstava (ili 8 milijuna automobila) prema Urban Electricu, nema mogućnost punjenja vozila u domu, zbog čega punjači na ulici uz kolnik imaju puno smisla.

Ovi punjači isporučuju brzinu punjenja od 7kW i prikladni su za 90 posto stambenih ulica. Iako snaga od 7kW možda ne zvuče puno, ove su jedinice za punjenje dizajnirane za korištenje tijekom noći, a budući da se nalaze u stambenim područjima, znači da će ih EV vlasnici moći koristiti onoliko često koliko žele ili trebaju.

Način na koji je sustav dizajniran za rad jest takav da se kada se vozač približi punjaču kojim se upravlja putem aplikacije u pametnom telefonu, stanica za punjenje se jednostavno "izvuče" iz poda.

Tom Hayes član gradskog vijeća grada Oxforda izjavio je kako će ideja Urban Electrica sigurno pomoći u oblikovanju života s električnim vozilima koji je vjerojatno pred nama u budućnosti te da je vrlo zadovoljan jer je Oxford prvi grad koji je isprobao prvu svjetsku tehnologiju.

U međuvremenu, povratne informacije korisnika koji su sudjelovali u testiranju novog sustava pokazale su da su pouzdanost, pristup i dostupnost najvažniji čimbenici koji su zadovoljeni, te su inovaciji dali ukupnu prosječnu ocjenu od 4,3 od 5.

"Bili smo oduševljeni kada smo saznali da su svi stanovnici, a ne samo vozači električnih automobila bili zadovoljni postavljanjem novog čvorišta za punjenje na njihovoj ulici, potvrdivši naš "pop-up" koncept vrlo korisnim i diskretnim" - rekao je suosnivač Urban Electrica Olivier Freeling-Wilkinson.

Mi bismo dodali, barem dok indukcijsko punjenje za električne automobile na svakom parkirnom mjestu ne postane standard...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:06