AKTUALNO

PREMIJERA: NA DOMAĆE TRŽIŠTE STIGLI teretni Citroen Berlingo Furgon i putnički Berlingo Business XL sa 100 posto odbitka PDV-a

 
 Citroen

Prošle godine Citroen je komercijalizirao putničku izvedbu potpuno novog modela Berlingo, a danas smo u Samoboru imali prilike upoznati i teretnu izvedbu za poslovne korisnike pod nazivom Berlingo Furgon koja u prodaju u Hrvatskoj kreće u ožujku. Inače, teretni Berlingo od 1996. do danas diljem svijeta je prodan u 1,5 milijuna primjeraka, a nova je generacija već treća u tom razdoblju. Robustan i potpuno usklađen s identitetom marke novi Berlingo Furgon donosi veliki pomak u pogledu stila i opreme, koja pruža udobnost i veliku modularnost.

Krojen je po mjeri kako bi se prilagodio potrebama korisnika najrazličitijih profila, a dolazi u standardnoj (4,40 m) i produženoj XL izvedbi 4,75 m). Nudi veliki tovarni volumen, lagan pristup te brojne mogućnosti konfiguriranja uz kabinu Extenso s tri sjedali, ili produljenu kabinu. Zahvaljujući novoj platformi EMP2 i konstrukciji benefiti su bolje upravljanje, udobnost i sigurnost.

Citroen

Ne manje važno: novi Berlingo Furgon korisnicima nudi 20 tehnologija za pomoć u vožnji te 4 tehnologije za povezivost (Surround Rear Vision, koji je jedinstven u svim segmentima gospodarskih vozila, head-up display u boji, električna parkirna kočnica, prilagodljivi regulator brzine s funkcijom STOP, Active Safety Brake i tehnologije za povezivost kao što su Citroën Connect Nav i mogućnost bežičnog punjenja pametnog telefona). Motornu ponudu sačinjavaju dva 1,6-litrena BlueHDi motora od 75 i 100 KS.

Citroen

Osim teretne Furgon izvedbe danas smo upoznali i novu Izvedbu Berlinga s dodatkom u nazivu Business XL, putničkim modelom prilagođenom poslovnim korisnicima uz 100 posto odbitka PDV-a. Riječ je o jedinstvenom modelu namijenjenom prijevozu putnika, ali i prijevozu tereta uz nosivost do 855 kg. Za razliku od Berlinga Furgona, Berlingo Business XL zadržava stil i formu putničkog Berlinga s karakterističnim prednjim krajem te ostale prednosti po pitanju udobnosti i sigurnosti te voznih osobina.

U kabini se nalazi pet sjedala koja su smještena u 2 reda, baš kao u putničkom Berlingu, a iza stražnje klupe se nalazi pregradna stijena s rešetkom koja odvaja putnički od teretnog prostora koji raspolaže s prostora za teret od 1900 litara. Glavna prednost ove verzije jest činjenica da se registrira kao lako gospodarsko vozilo sa mogućnošću 100 posto odbitka PDV-a. U ponudi je isključivo s XL duljinom, dvije razine opremljenosti Live i Feel.

Zvonimir Jurčić

Citroën Berlingo Business u bogatoj serijskoj opremi ima 6 zračnih jastuka, ABS + REF + AFU, upozorenje na umor, prepoznavanje prometnih znakova za ograničenje brzine, sustav za pomoć pri zadržavanju vozila unutar vozne trake, Aktive Safety Break, regulator/limitator brzine, pomoć pri kretanju na kosini, lijeva i desna bočna klizna vrata sa staklom, ručni klima uređaj, autoradio sa 6 zvučnika + BlueTooth...

Zvonimir Jurčić

Od motora u ponudi su 1,2-litreni PureTech trocilindarski benzinac od 110 KS uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem s početnom cijenom od 118.800 kuna bez PDV-a. Od dizelskih motora, u ponudi je BlueHDi stroj s dvije snage - 100 i 130 KS (snažniji je dostupan i uz 8-stupanjsku automatiku). Cijene dizelaša se kreću od 122.800 kuna bez PDV-a za model sa 100 KS i 128.400 kuna za model od 130 KS, oba s početnom opremom Feel.

BERLINGO FURGON

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Duljina: 4,40 m veličina M/4,75 m veličina XL

Širina: 2,10 m (s otvorenim retrovizorima)

Visina: 1,80 m veličina M

Korisni obujam: 3,3 m3 veličina M/3,9 m3 veličina XL i s kabinom Extenso do 3,8 m3 u veličini M i 4,4 m3 u veličini XL

Korisna nosivost: do 1000 kg veličina M/do 950 kg večina XL

Maksimalna duljina teretnog prostora: 1, 81 m veličina M/2,16m veličina XL

Maksimalna masa prikolice: do 1500 kg

CITROËN BERLINGO FURGON CJENIK s PDV-om

FURGON BlueHDi 75 - 146.20 kuna

FURGON BlueHDi 100 S&S BVM - 154.300 kuna

FURGON BlueHDi 100 S&S BVM M - 159.000 kuna

FURGON BlueHDi 100 S&S BVM XL - 170.000 kunaIA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:56