EFIKASNIJI I ČIŠĆI MOTORI

PRONAĐI RAZLIKU: Ovo je osvježena Opel Astra kod koje se sve novosti nalaze ispod poklopca motora

 Opel

Da, ovo je osvježena Opel Astra. Ista je kao i prije redizajna? I to je više-manje točno. Naime, u Opelu su odlučili vizualne promjene ostaviti za sljedeću generaciju, a glavni fokus stavljen je na motorizaciju. Kao što već gotovo sigurno znate, Opel je sada pod vlasništvom PSA grupe, pa je tako došlo vrijeme za usklađivanje motora na Astri. Pritom je naglasak stavljen na smanjenje potrošnje i emisije CO2, budući da u EU postoje sve strože norme oko prosječne razine CO2 svih modela proizvođača. Tako će se ispod poklopca osvježene Astre naći različiti benzinci i dizelaši snage od 110 KS do 145 KS. Ponudu benzinaca otvara 1,2-litreni trocilindraš od 110 KS, a slijedi ga verzija od 130 KS. Tu je i verzija sa 1,4-litreni motorom snage 145 KS.

Foto: Opel

Ljubitelji dizelaša na raspolaganju imaju 1,5-litreni dizelaš u izvedbama sa 105 KS i 122 KS. Standardno dolaze sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a uz doplatu se nudi 9-stupanjska automatika (prvi put u Opelu). Njemački proizvođač tvrdi kako su razine CO2 smanjene za čak 17 posto zahvaljujući novoj tehnologiji.

Dakle, gotovo sve promjene vezane su uz tehnologiju ispod poklopca motora, a jedina novost po pitanju vanjštine su poboljšana IntelliLux LED matrix svjetla kao i digitalni kokpit ispred vozača

Opel

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:28