NASLJEDNIK F12 BERLINETTE

PRVE SLIKE: FERRARI 812 Superfast sa 800 KS najsnažniji je serijski Ferrari koji do stotke sprinta za 2,9 sekundi!

Javnosti će biti predstavljen na salonu u Ženevi, a zanimljivo je da novi model nije podlegao trendu turbo motora već ga pokreće atmosferski 6,5-litreni V12 motor
 Ferrari

Ferrari je objavio slike dugoočekivanog nasljednika modela F12 Berlinetta. Službenog naziva Ferrari 812 Superfast, ovaj model debitirat će na salonu u Ženevi. Riječ je o najsnažnijem serijskom Ferrari modelu, ali i o jedinom aktualnom Ferrari modelu (uz GTC4 Lusso i limitirani F12 Tdf) koji nije podlegao novom trendu ugradnje turbo motora. Tako će se ispod poklopca naći 6,5-litreni V12 atmosferski motor snage čak 800 KS uz 718 Nm okretnog momenta.

Foto: Ferrari

Uparen je sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke koji ima još brže izmjene nego prije. To mu omogućava sprint do stotke za 2,9 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 340 km/h. Slične su to brojke kao i kod F12 Tdf, koji je nešto slabiji ali je 110 kg lakši. Prema riječima inženjera iz Ferrarija, 812 Superfast u odnosu na prethodnika nudi još bolje upravljanje. Držanje je također dodatno poboljšano jer 812 Superfast ima "Virtual Short Wheelbase" sustav koji koristi stražnje kotače za još bolji prolazak kroz zavoje (sustav već viđen u modelu F12 Tdf, a dorađen je za potrebe modela 812 Superfast).

Što se samog dizajna tiče, osnovne linije ostale su slične, ali dijelovi su potpuno novi. Tako se od naprijed ističe agresivno dizajnirani branik s masivnom maskom i nova svjetla. Na stražnjem kraju nalaze se svjetla slična onima na nedavno predstavljenom modelu GTC4 Lusso. Iz Ferrarija naglašavaju kako većina vizualnih elemenata ima svoju svrhu u poboljšanju aerodinamičkih svojstava. Unutrašnjost je slična kao i kod ostalih novijih Ferrari modela, a 812 Superfast sada ima još jedan zaslon osjetljiv na dodir za suvozača (viđeno na modelu GTC4 Lusso). Početna cijena prije poreza iznosit će oko 280 tisuća eura. Vjerujemo kako će zbog činjenice da je vrlo vjerojatno riječ o posljednjem atmosfercu od Ferrarija (barem u sljedećih nekoliko godina) 812 Superfast odlično držati cijenu u budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 06:54