DRUGA GENERACIJA

PRVE SLIKE: Ovo je novi Audi A1, prvi Audi bez dizelaša u ponudi!

 
 Autotijd.be

Posljednjih nekoliko dana Audi je objavljivao "teasere" nasljednika svog najmanjeg modela A1, a danas su slike procurile na belgijskoj stranici Autotijd. Dojmovi? Novi A1 ističe se masivnom prednjom maskom i novim LED svjetlima. Prednji dio tako izgleda kao "baby" A6, što je odlična stvar. Nova LED svjetla i agresivno dizajniran branik (u S-line opremi) glavni su aduti stražnjeg dijela.

Foto: Autotijd.be

Najviše novosti ipak ima u unutrašnjosti. Naime, pogled unutra otkriva dva masivna zaslona - digitalni kokpit i središnji zaslon MMI infotainment sustava. Dakle, nakon Mercedesa s A-klasom, sada i Audi "podiže" ljestvicu kada su u pitanju unutrašnjosti malih gradskih automobila. Prije su ovakve unutrašnjosti bile rezervirane za luksuzne limuzine i SUV-ove, a danas se mogu dobiti i na ulaznim modelima (uz naravno nešto bolji paket opreme).

Autotijd.be

Druga generacija Audija A1 vozi se na novoj platformi MQB A0 koju koristi i Volkswagen Polo. Spomenuta platforma značit će povećanje dimenzija i međuosovinskog razmaka u odnosu na prethodnika, što će najbolje osjetiti putnici na stražnjim sjedalima.

Na početku prodaje koja će započeti krajem godine A1 će biti dostupan sa 1,0-litrenim benzinskim trocilindrašem od 116 KS te 1,5-litrenim benzincem od 150 KS. Dizelaši? Prije nekoliko mjeseci krenule su glasine kako će Audi u modelu A1 izbaciti dizelaše. Prema ovim prvim informacijama, dizelaši se uistinu ne spominju kao pogonske opcije, no treba pričekati još neko vrijeme budući da proizvođači često na početku prodaje ne ponude sve motore. Ono što je sigurno je da ćemo naknadno vidjeti i verziju S1 s više od 250 KS i Quattro pogonom na sve kotače. Svjetsku premijeru za javnost novi Audi A1 imat će na salonu u Parizu, dok će se u salonima naći krajem godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 07:08