EKSKLUZIVAN IZVJEŠTAJ

RAJ ZA AUTOENTUZIJASTE: POGLEDAJTE PARADU najboljih auta na svijetu na izložbi Top Marques u Monaku

Od letećeg automobila, preko Akrapoviča pa sve do tunirane Lade Nive, najekskluzivniji sajam na svijetu u legendardnom Monte Carlu ni ove godine nije razočarao. Uz automobile pažnju su plijenili još i satovi i brodovi. Naš reporter prisustovao je ovom događaju, pa pogledajte video kako izgleda dan u Monaku za vrijeme trajanja sajma iz njegove perspektive
 Top Marques

Top Marques je ekskluzivni salon automobila i luksuzne opreme koji se već 14. godinu zaredom održava u Monte Carlu. Neki od proizvođača koji izlažu su primjerice Lamborghini, Alfa Romeo, Lotus, Lexus, Tesla i sl. Tu je i mnoštvo tuning kompanija koje izlažu svoje modele poput Brabusa, Prior Designa, Renntecha, Overfincha i Hamanna. Akrapovič je također izlagač koji ne propušta izložiti svoje proizvode na Top Marquesu. Od zanimljivosti treba istaknuti kako je ove godine na sajmu bila i tunirana Lada Niva, leteći automobil Aeromobil te Lamborghinijev traktor koji se nudio po cijeni od 250 tisuća eura.

Foto: Instagram Crospotter13

Osim statičnog dijela sajma koji se održava na Grimaldi Forumu i za koji treba izdvojiti 36 eura, Top Marques je s vremenom postao još poznatiji po onome što se događa na ulicama kneževine. Naime, većina automobila koji su izloženi testira se na stazi Formule 1, a uz to u vrijeme održavanja u Monako nahrle tisuće auto entuzijasta koji dolaze slikati ili pokazati svoje automobile. To rezultira totalnom ludnicom na ulicama, pa doslovno na svakom koraku možete vidjeti modele poput Lamborghinija, Ferrarija i Porschea.

Top Marques

Uz to, uz malo pažnje naletjet ćete na rijetke modele poput Porschea 918 i Ferrarija LaFerrarija. Ipak, nisu svi oduševljeni glasnim ispušnim sustavima većine automobila koji se voze po ulicama, pa je policija ove godine bila jako revna u kažnjavanju svih koji se voze "neprimjereno", odnosno turiraju ili naglo kreću sa svojim automobilima. Kazne su bile nemalih 450 eura, ali vjerujemo kako vlasnici to nisu ni osjetili. Naš reporter prisustvovao je ovom događaju, pogledajte kako izgleda dan u Monaku za vrijeme trajanja sajma iz njegove perspektive:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:16