AKTUALNO

Renault je pokazao redizajnirani gradski Clio s više opreme i novim LED svjetlima

Osvježavanje modela donijelo je Nova LED svjetla i opremljeniju unutrašnjost, a novi se Renault Clio na hrvatskom tržištu počinje prodavati od rujna
 Renault

Četvrta generacija Clija u prodaji je od 2012. godine, a sada je stigao red na redizajniranu verzija. Prvo što upada u oči su nova LED svjetla, a neke verzije nude dnevna svjetla u obliku slova C.

Također, tu je šira prednja maska i logotip Renaulta te novi stražnji branik. Osim toga, ostatak auta izgleda prilično slično prijašnjem modelu, što ne čudi budući da je dizajn Clija dobro prihvaćen od strane javnosti pa potrebe za velikim redizajnom zapravo i nema. U ponudi su četiri nove boje (crvena Intense, siva Titanium, biserna bijela i plava Iron), novi naplatci i umetci naplataka te još bogatiji program personalizacije.

U unutrašnjosti se svakako ističe Bose ozvučenje koje je po prvi puta dostupno u Cliju, budući da je dosad Bose bio rezerviran za modele više klase. Kako tvrde u Renaultu, u unutrašnjosti su korišteni kvalitetniji materijali iz Meganea i Talismana. Kromirani umetci sad su matirani i nenametljivi, a boje su profinjenije. Kamere za parkiranje i senzori dostupni su uz doplatu, a najjači modeli nudit će i opciju samostalnog parkiranja preko sustava Easy Park Assist.

Što se tiče motorizacije, uz poznate motore prijašnjeg modela, dizelski motor 1.5 dCi 110 sa šesterobrzinskim mjenjačem prinova je u ponudi novog Clija, baš kao i benzinski motor TCe 120 sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem. U ponudi će biti tri multimedijska sustava: Media Nav Evolution, Renault R-Link Evolution ili novi pametni sustav R&Go dostupan u svim razinama opreme. Dolazak na hrvatsko tržište predviđen je za rujan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:22