VRUĆE ULICE

RENDER: GOLF GTI U ČEŠKOM IZDANJU: Hoćemo li u ponudi vidjeti i RS verziju Škode Scale?

 
 Aksyonov Nikita

Škoda nam je prije 10-ak dana pokazala novu Scalu, nasljednika Rapida koji će na domaće tržište doći u svibnju i tada zaprijetiti svim ozbiljnim igračima u kompaktnoj klasi. Mnogi ju već sad sasvim opravdano nazivaju "češkim Golfom", a osim dizajnom kupce će najviše privući zbog svoje praktičnosti. Više detalja o ovom modelu postavljenom na Volkswagenovu MQB AO platformu možete pročitati ovdje, a internetom su sada počeli kružiti i prve renderi potencijalne paprene RS izvedbe modela.

Aksyonov Nikita

Podsjetimo, Scala je nastala prema konceptu Vision RS, pa je zapravo logično da u ponudi bude i RS verzija, koju Škoda nudi za gotovo svaki svoj model. Zasad je objavljeno kako će u ponudi biti tri benzinska, jedan dizelski i jedan CNG model. Najsnažnija benzinska opcija pritom ispod poklopca skriva 1,5-litreni TSI motor snage 150 KS.

Aksyonov Nikita

Hoće li u Škodi odlučiti prikazati i snažniju verziju s oznakom RS? Vrijeme će pokazati, no sigurno je kako si u VW grupi prvo moraju postaviti pitanje hoće li takav model ugroziti Golf GTI? Sigurno je kako bi se ispod poklopca nalazila slična ako ne i ista motorizacija, no Škoda bi uz istu razinu opreme bila jeftinija...U svakom slučaju, pratit ćemo informacije vezane uz Scalu, a dotad nam je dostupan render kojeg je napravio korisnik platforme Behance Aksyonov Nikita, a u kojem možemo vidjeti kako bi eventualna RS verzija mogla izgledati (autoru je očito kao uzor poslužila Monte Carlo izvedba Fabije).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:59