StoryEditor
TOP GUN

RENDER: NOVI RENAULT Megane RS s najmanje 300 KS na tržište dolazi u rujnu 2017.

U iščekivanju prvih tvorničkih fotografija i tehničkih podataka budućeg Top gun Renaulta Meganea, što nas očekuje krajem iduće godine zorno pokazuju renderi dizajnera Monholo Oumara
 Render Monholo Oumar

Renault Sport, divizija Renaulta zadužena za sportske modele sada već duže vrijeme radi na projektu novog Megana RS četvrte generacije. Postoji dosta špijunskih slika koje kruže internetom, ali te slike nisu bile od neke pomoći što se tiče potencijalnog izgleda budući da Renault testira novi RS tako da koristi karoseriju modela Megane GT. To smo imali prilike vidjeti i prije nekoliko dana, kada su snimljene špijunske slike koje pokazuju kako su u Renaultu odlučili na testiranja dovesti i VW Golf R koji im predstavlja izravnog konkurenta.

Carmagazine
 

Što se snage tiče, novi Megane RS trebao bi imati 300 KS, a vjerojatno najzanimljivija činjenica koja će obradovati auto-entuzijaste diljem svijeta je da će se u ponudi, osim automatskog mjenjača s dvije spojke naći i ručni mjenjač! To je vrlo dobra vijest, a mnogi su se nakon aktualnog Clia RS zabrinuli da bi Renault mogao i najjačoj verziji Meganea ukinuti ručni mjenjač. Na sreću svih auto-entuzijasta to se neće dogoditi. Prema nekim izvorima auto bi mogao biti opremljen i 4Control sustavom aktivnog upravljanja na sva četiri kotača viđenom na inačici GT, ali to još nije potvrđeno. U svakom slučaju, novi Megane RS mogao bi biti ozbiljan konkurent svima u ovoj klasi, a spominje se i napad na rekord Ringa u klasi auta s prednjim pogonom.

 

Foto: Monholo Oumar

Ako ne možete dočekati salon automobila u Ženevi kada bi novi Megane RS trebao biti predstavljen, tu su uvijek renderi. Špijunske slike bile su dovoljne da potakne maštu nekih ljudi, a jedan od njih je i Monholo Oumar, automobilski dizajner koji je na internet postavio svoje rendere koji vrlo vjerodostojno prikazuju kako bi novi Megane RS mogao izgledati.

Auto prema renderu izgleda dosta agresivno. Renault Sportova tradicionalna žuta boja Sirius u kombinaciji sa crnim elementima i naplatcima daje dodatnu dozu agresivnosti, a jedina zamjerka ovom renderu su završeci ispuha. Naime, Oumar je prikazao stražnji dio tako da je uzeo difuzor i nastavke auspuha s Clija RS, a prema špijunskim slikama jasno je kako će auspuh biti središnje pozicioniran, baš kao i kod prethodnog modela. U svakom slučaju, veselimo se Ženevi kada ćemo otkriti specifikacije i sam izgled dugoočekivanog Megana RS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. srpanj 2020 03:36