PRVO ZATEZANJE BORA

RENDER: OVO JE NOVI VW PASSAT KOJI STIŽE DOGODINE! Popularna limuzina u Hrvata dolazi umivena lica i krcata najnaprednijom tehnologijom

Motor1.com

 

Volkswagen je nedavno predstavio "novi" Passat, no riječ je o verziji za kinesko tržište. Nama je puno zanimljivija aktualna, osma generacija koja je predstavljena krajem 2014. godine, a uskoro dolazi vrijeme za facelift. U Volkswagenu već naveliko testiraju ovaj model, a prema špijunskim fotografijama jasno je kako će biti promjena na prednjem i stražnjem dijelu. Kao uzor će vrlo vjerojatno poslužiti prošle godine predstavljeni Arteon, ali i nova generacija Touarega. Kako bi mogao izgledati osvježeni Passat koji stiže vrlo brzo možemo vidjeti i u prvim renderima na kojima se ističu masivna prednja maska i LED svjetla s novim svjetlosnim potpisom.

 

A kada kažemo da stiže vrlo brzo, to i mislimo. Naime, prema službenoj objavi Volkswagena, odbrojavanje do predstavljanja novog poglavlja za ovaj model počet će već krajem siječnja, pa zaključujemo kako bi model mogli vidjeti u ožujku na salonu u Ženevi. Osim vizualnih promjena, novosti će biti i po pitanju tehnologije, infotainment sustava, online usluga i sigurnosnih sustava. Dakle, moguće je kako ćemo u unutrašnjosti gledati digitalne zaslone i velike ekrane, baš kao i u Touaregu.

Motor1.com
 

Što se tiče motorizacije, uz dobro poznate benzince i dizelaše u ponudi će biti i unaprijeđena hibridna verzija GTE. Još uvijek aktualni GTE samo uz elektro motor prelazi do 50 km vožnje isključivo na struju, a te brojke trebale bi biti dodatno poboljšane. A osvježeni Passat oborit će i jedan impresivan rekord. Naime, nakon 45 godina na tržištu prodan je u više od 29 milijuna primjeraka, pa bi redizajnirana verzija Passata trebala taj iznos podići na 30 milijuna primjeraka čime bi Passat postao prvi model u svom segmentu koji je postigao tu brojku. Uz to, riječ je o drugom najprodavanijem Volkswagenovom modelu iza, naravno, Golfa. Ipak, u daljnjoj budućnosti to bi se moglo promijeniti budući da su mali SUV modeli ovih dana kudikamo popularniji od limuzina. U svakom slučaju, u Volkswagenu bi uskoro trebali objaviti prve službene teasere prije samog predstavljanja osvježenog Passata (kojeg mnogi već nazivaju Passat 8.5) koje bi, kao što smo već napisali, trebalo uslijediti u ožujku u Ženevi. 

Izdvajamo

Iz drugih medija