STIŽE LI NAM NOVI PUNTO?

RENDER: SPREMA SE USKRSNUĆE LEGENDARNOG TALIJANSKOG ADUTA! Hoće li Fiat Punto nastaviti karijeru u gradskoj klasi zahvaljujući spajanju FCA s PSA?

 
 Render motor1

Nakon što su prošli tjedan talijansko-američki proizvođač automobila Fiat-Chrysler i francuski PSA, vlasnik Peugeota, potvrdili da pregovaraju o spajanju kojim bi nastao 50 milijardi dolara vrijedan div sposoban uhvatiti se u koštac sa skupim tehnološkim i regulatornim izazovima. Kompanije su trenutno prisiljene puno ulagati u elektrifikaciju, smanjenje emisija štetnih plinova i novu tehnologiju visoko automatizirane vožnje. Ipak, sada se osim toga pojavila mogućnost da se oživi sada već pomalo zaboravljeni Punto. Naime, Fiat je u ovoj klasi prije uvijek imao uglednog predstavnika i bestsellera još od modela Uno te Punta kroz tri generacije koji od posljednjeg Punta EVO iz 2010. nema pravog nasljednika. To znači da bi sada bilo pravo vrijeme za nasljednika, a ovo je prava prilika, budući da PSA grupa ima dobro poznatu novu CMP platformu na koju su postavljeni nova Opel Corsa kao i novi Peugeot 208. Uz ovu suradnju spomenuta platforma mogla bi biti idealna prilika. Osim toga, i Corsa i 208 imaju potpuno električne verzije, pa je moguće da bi vidjeli i potpuno električni Punto kao logičan potez zbog sve strožih normi vezanih uz prosječnu emisiju CO2 u EU.

Iako još ništa nije potvrđeno, internetom su već počeli kružiti renderi koji otkrivaju kako bi novi Punto mogao izgledati. Kao podloga je poslužio Argo koji je zapravo zamjena za Punto u Brazilu. Brazilska izvedba izgleda atraktivno, a Punto za europske kupce mogao bi biti još atraktivniji ali i kvalitetniji. Biste li voljeli vidjeti novu generaciju Fiata Punta?

Render motor1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2022 13:12