NOVI USPJEH

RIMAC OBJAVIO SURADNJU SA SEATOM: Cupra e-Racer dobiva električni pogon iz Svete Nedelje!

 
 Seat

Nakon što je prije dva tjedna objavljeno kako je Porsche kupio 10 posto hrvatske tvrtke Rimac automobili o čemu više možete pročitati ovdje, sada je stigla nova objava koja dokazuje uspješno poslovanje kompanije našeg inovatora Mater Rimca. Naime, jučer je objavljena suradnja Rimca i Cupre, sportske podmarke španjolskog Seata! Tvrtka iz Svete Nedelje pružat će tehnologiju i znanje za Cupru E-racer. Riječ je o potpuno električnom touring automobilu, prvom takvom u klasi touring automobila. Bazira se na modelu Cup Racer, a benzinski motor zamijenjen je električnim pogonom snage . Ubrzanje do stotke traje 3,2 sekunde, dok 200 km/h hvata za samo 8,2 sekunde. Snaga se prenosu putem Torque Vectoringa na stražnju osovinu.

- Naša je priča i počela s utrkivanjem i uvijek smo osjećali snažnu povezanost sa svijetom motorsporta. Više od ičega, naš je cilj dokazati da su električni automobili budućnosti zabavni, brzi i uzbudljivi. Prilika da surađujemo s Cuprom na e-Raceru i predstavimo sasvim novu kategoriju unutar e-Racinga, za Rimac automobile velika je odgovornost - poručio je većinski vlasnik i direktor tvrtke Mate Rimac.

Seatov potpredsjednik za istraživanje i razvoj Matthias Rabe poručio je da s Cupra e-Racerom žele odvesti utrkivanje na novu razinu. - Motorsport je jedan od stupova Cupre i ponosni smo na tim koji je učinio mogućim ovaj električni trkaći auto - rekao je Rabe. U svakom slučaju, čestitke Rimcu na još jednom značajnom uspjehu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:05