AKTUALNO

Rimac ponovno napada Pikes Peak

Ove godine održava se stota po redu brdska utrka Pikes Peak, a među prijavljenima je i Rimčev tim koji ove godine napada sami vrh

Rimačev tim opet se udružio sa timovima Apev i Monster Sport s kojima će se okušati u utrci Pikes Peak te pokazati za što su sve sposobna električna vozila. Podsjetimo, prošle godine osvojili su odlično drugo mjesto i to unatoč otkazivanju kočnica pred sami kraj utrke (kočnice je radio drugi proizvođač).

Poznat i pod nazivom "utrka do oblaka", uspon na Pikes Peak dug je 19,99km, a u 156 zavoja vozači se penju 2860 metara, od 1440 metara nadmorske visine na čak 4300 metara nadmorske visine. Iz Rimčevog tima napominju kako su sretni što se opet mogu natjecati, a prošlogodišnja utrka poslužila im je da uz dostupne podatke dodatno unaprijede Torque Vectoring sustav. Za upravljačem bolida Tajima Rimac E-Runner Concept_One opet će biti Nobuhiro Tajima, jedna od legendi Pikes Peaka.

Bolid je u odnosu na prošlu godinu dodatno poboljšan. Između ostalog poboljšana je aerodinamika i ovjes, a posebno će do izražaja doći trkaća verzija All Wheel Torque Vectoring sustava. Prošle godine oborili su rekord u najvećoj brzini, a ove godine nadaju se dodatno poboljšati taj rezultat te biti u borbi za postolje. Utrka starta 26. lipnja u Koloradu. Držimo im palčeve!

Rimac automobili

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:49