JAČANJE POZICIJA NA TRŽIŠTU

SADA JE I KONAČNO: Volkswagen i Ford objavili globalnu suradnju!

Savez spaja prednosti dva globalna proizvođača automobila kako bili kompetitivniji, inovativniji i kako bi nudili mnogo više svojim klijentima

Volkswagen i Ford na salonu u Detroitu su objavili prve formalne sporazume kojima će povećati konkurentnost u poslovanju i zadovoljstvo kupaca u eri brzih promjena u industriji. Glavni izvršni direktor Volkswagena, dr. Herbert Diess i glavni izvršni direktor Forda Jim Hackett, potvrdili su da tvrtke namjeravaju razviti komercijalni program i pick up modele za globalna tržišta s početkom 2022. godine. Savez će pokrenuti značajne razmjere i učinkovitost i omogućiti da obje tvrtke dijele ulaganja u arhitekturu vozila kako bi se isporučile raznolike pogodnosti i tehnologije. Dakle, spekulacije koje su se pojavila prije nekoliko mjeseci pokazale su se istinitima.

WRZESNIA, POLAND - 12 DECEMBER 2016: Brand new Volkswagen Crafter vans in the newly opened Volkswagen AG manufacturing plant in Bialezyce near Wrzesnia, Poland, on December 12th, 2016. The factory makes Volkswagen Crafter delivery vans. (Photo by Wojtek Laski/Getty Images)
Getty Images

Tvrtke procjenjuju da će komercijalni program i pick up suradnja donijeti poboljšane godišnje rezultate prije oporezivanja počevši od 2023. godine. Osim toga, Volkswagen i Ford potpisali su memorandum o razumijevanju kako bi istražili suradnju na autonomnim vozilima, uslugama mobilnosti i električnim vozilima te su već počeli istraživati mogućnosti. Obje tvrtke također su izjavile da su otvorene za razmatranje dodatnih programa za vozila u budućnosti. Timovi će nastaviti raditi na detaljima u nadolazećim mjesecima.

Savezom, koji ne podrazumijeva unakrsno vlasništvo između dviju tvrtki, upravljat će zajedničko povjerenstvo. Odbor će voditi Hackett i Diess i uključivat će više rukovoditelje iz obje tvrtke.

Komercijalni program i pick up modeli

Ford i Volkswagen imaju jake komercijalne i pick up programe širom svijeta, s popularnim imenima kao što su Ford Transit i Ranger, kao i Volkswagen Transporter, Caddy i Amarok.

Ukupne količine lakih komercijalnih vozila tvrtki iz 2018. godine iznosile su oko 1,2 milijuna komada na globalnoj razini, što bi moglo predstavljati suradnju na najvišoj razini u industriji.

Očekuje se da će potražnja za pick up modelima i komercijalnim programom globalno rasti u idućih pet godina. Savez će omogućiti tvrtkama da dijele troškove razvoja, iskoriste svoje proizvodne kapacitete, povećaju sposobnost i konkurentnost svojih vozila i ostvare troškovnu učinkovitost, zadržavajući pritom različite karakteristike branda.

U savezu, Ford će dizajnirati i graditi pick up modele za obje tvrtke za koje se očekuje da će doći na tržište već 2022. godine. Za obje strane, Ford namjerava dizajnirati i izgraditi veće komercijalne kombije za europske kupce, a Volkswagen namjerava razviti gradski kombi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:19