KORONAVIRUS JAČI OD AUTO LOBIJA

SALON AUTOMOBILA U ŽENEVI OTKAZAN ZBOG KORONAVIRUSA! Švicarska vlada zabranila događanja sa preko 1000 ljudi, na sajam trebalo doći njih 600.000

 
 Fran Kurelac

Proteklih nekoliko dana glavna tema razogovra većini automobilskih novinara jest (ne)održavanje Salona automobila u Ženevi. Riječ je o najvažnijem događanju u automobilskoj industriji koje privlači preko 600,000 posjetitelja, no zbog epidemije koronavirusa u posljednjih se nekoliko dana sve više pričalo o potencijalnom otkazivanju. Iako su organizatori naglašavali kako će se sajam održati, a pritom su naglasili kako će se provoditi posebne mjere poput dezinfekcije automobila i edukacije osoblja te posjetitelja, čini se kako to ipak neće biti moguće.

Ne, nisu otkazali proizvođači, a zasad nema niti službenog priopćenja salona, no švicarska vlada upravo je izglasala je nove mjere prema kojima se zabranjuju događanja sa preko 1000 posjetitelja, a ista vrijedi do 15. ožujka (točno do dana kada je ženevski salon trebao završiti). Cijelu objavu možete pročitati ovdje.

Tom logikom, jasno, Salon automobila neće se moći održati. Na službenom kanalu sajma uskoro kreće presica gdje će, vrlo vjerojatno, i službeno biti objavljeno ono što svi očekuju:

NOVO: Sada je i službeno - Salon automobila u Ženevi je otkazan! Na konferenciji za novinare organizatori su objasnili da je ovdje riječ o "višoj sili" i da oni ne mogu više ništa napraviti kako bi se sajam održao. Švicarska vlada donijela je odredbu prema kojoj se niti jedno događanje sa više od 1000 ljudi ne smije održati, pa je samim time sudbina salona ove godine "zapečaćena"...

Maurice Turrettini, predsjenik salona automobila u Ženevi na press konferenciji je izjavio: "Žalimo zbog ove situacije, ali zdravlje svih sudionika je naš prioritet i za naše izlagače. Ovo je slučaj više sile i ogroman gubitak za proizvođače koji su uložili mnogo kako bi bili priutni ns salonu u Ženevi. Međutim, uvjereni smo da će razumjeti ovu odluku... "

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:34