AKTUALNO

SAMO BENZIN I STRUJA: novi Nissan Juke neće imati dizelski motor u ponudi!

Nissan

Procijenili da dizelaši nisu budućnost: benzinski motori Nissana toliko su efikasni i štedljivi da nema potrebe za dizelskom verzijom, a u ponudi bi se uz benzince trebao naći i hibrid

Nissan intenzivno radi na nasljedniku modela Juke koji i dan danas izaziva vrlo različite reakcije na cesti. A kako stvari zasad stoje, novi Juke neće imati dizelsku verziju. Navodi dolaze iz španjolskog lista Motor. Naime, Nissanovi novi benzinski motori toliko su efikasni i štedljivi da jednostavno nema potrebe za dizelske verzije. Nedavno smo pisali o revolucionarnom motoru iz Infinitija (koji je luksuzna inačica Nissana) koji će se ugrađivati u model QX50 što će vjerojatno odrediti smjer Nissan/Infinitija u budućnosti bez dizela.

Sve je izvjesnije da će se uz benzince u ponudi naći i hibridni pogon. Budući da je Nissan nedavno preuzeo kontrolni paket dionica Mitsubishija, moguće je da će Juke posuditi hibridni pogon iz Mitsubishi Outlandera PHEV-a.

Foto: Nissan

Što se samog izgleda tiče, nova generacija Jukea bit će šira i niža od aktualnog modela što bi trebalo rezultirati dinamičnijim izgledom i prostranijom kabinom. Naravno, u unutrašnjosti će doći do poboljšanja multimedijalnog sustava što je postala najčešće promjena kod predstavljanja novog/redizajniranog modela kod većine proizvođača.

Dizajneri će se u dizajniranju konačnog izgleda novog Jukea najviše bazirati na konceptnoj izvedbi pod nazivom Nissan Kicks (koji se nalazi na slikama), a priča se i da bi neki elementi mogli biti preuzeti s nove generacije Micre koja svjetsku prezentaciju ima u našem Dubrovniku. Točan datum predstavljanja novog Jukea i dalje se ne zna, budući da je prvo bio zakazan za drugi dio godine, ali je odgođen pa ćemo trebati pričekati novu službenu objavu Nissana...

Izdvajamo

Iz drugih medija