PRODAJA KREĆE U LISTOPADU

Škoda Kamiq osvaja na cesti, ali i početnom cijenom od 121.187 kn

 
 Škoda

Škoda Kamiq će po dolasku u domaće salone sredinom listopada postati tražena roba, dojam je nakon što smo napravili prve kilometre s novim češkim SUV modelom po okolici Strasbourga. Rastegnut sa 424 cm nudi obiteljsku prostranost, čvrsto je izrađen i lijepo se vozi, serijski već od starta stiže s hrpom opreme i sigurnosne elektronike, a cijena mu kreće od 121.187 kn

Škoda

Motorizaciju čine izvrsni turbobenzinac 1.5 TSI sa 150 KS, dizelaš 1.6 TDI sa 115 KS, no uvjerili smo se da se na cesti s uvjerljivo ponaša i s osnovnim turbobenzincem 1.0 dostupnim sa 95 i 115 KS. Kako već odavna uvjerljivo pogoni niz modela, pa i broj veći Karoq, nije nikakvo iznenađenja da Kamiqu paše kao saliven.

Naš novinar Branimir Hitrec isprobao je novi Kamiq, a sve detalje moći ćete čitati u novom broju Auto kluba

Iznimno tih i poletan svidio nam se pri vožnji okolicom Strasbourga, a put po autocesti do Basela potom je odradio uz prosjek od svega 5,5 litara. Osim ponašanja u vožnji, zavodi i cijenom – slabija izvedba sa 95 KS i 5-stupanjskim mjenjačem nudi se za 121.187 kn, dok za snažniju od 115 KS treba izdvojiti 127.478 kn.

Kako je riječ o više nego konkurentnoj ponudi pokazuje i pogled na osnovnu opremu Active, koja serijski nudi klimu, kožni volan, zaslon multimedije od 6,5 inča, LED glavna svjetla, automatsko kočenje, električno pokretanje prednjih stakala i retrovizora… Realno, vozaču ništa više niti ne treba, iako u Škodi očekuju da će najpopularniji biti srednji paket opreme Ambition koji donosi i tempomat, alu naplatke od 16 cola, stražnje parkirne senzore, podizače svih stakala… Tako opremljen Kamiq nudit će se od 131.568 kn.

Škoda

Nema stoga sumnje da će pomama za češkim SUV modelom krenuti i znatno ranije nego se prvi primjerci pojave u prodajnim salonima sredinom listopada. Više detalja o ovom modelu moći ćete pročitati u novom broju Auto kluba koji izlazi 6. rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 22:02