POMOĆ NA DLANU

SPAŠAVAJU OD KAMERA I KAZNI, ALI I OLAKŠAVAJU ŽIVOT: Donosimo popis najboljih aplikacija za sigurnije i ugodnije ljeto!

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 28.06.2019. u 17:06

Ivan Lacković

Bilo da kupujete ili prodajete vozilo, tragate za rezervnim dijelovima, alternativnim pravcima, restoranima ili znamenitostima, pomoć možete potražiti putem telefona, a dobra aplikacija stvar će samo ubrzati i olakšati

Ljeto je vrijeme godišnjih odmora, odnosno putovanja pri kojima od velike pomoći mogu biti pametni telefoni. U pravoj šumi aplikacija izabrali smo nekoliko korisnih, uz to i besplatnih s kojima će putovanje postati sigurnije, ugodnije i zabavnije, a mogu poslužiti i za pronalazak idealnog vozila ili za njegovu pripremu za putovanje bilo da su u pitanju dva ili četiri kotača.

Uz klasičnu potragu za najkraćim ili najjeftinijim putem do odredišta, izdvajamo Google karte, te prošlog tjedna lansiranu aplikaciju Croatia by car nastalu u okrilju izdavačke kuće Hanza Media. Vodiče uz koje će putovanje od gubitka dragocjenog vremena prerasti u ugodan izlet i dio godišnjeg odmora za pamćenje.

1. Croatia by car

Vozite. Otkrijte. Doživite. Slogan je jedinstvenog vodiča za sve koji žele upoznati i istražiti Hrvatsku. Dostupna na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, aplikacija izdavačke kuće Hanza Media, vozačima donosi preporuke za tisuće restorana, seoskih domaćinstava, hotela, znamenitosti i trgovina uz hrvatske autoceste.

2. eBay

Budući da se preko eBaya već neko vrijeme kupuje i prodaje baš sve što bi čovjeku moglo pasti na pamet, stvarno od igle do lokomotive, ne čudi da najveći svjetski oglasnik nudi i mogućnost nabave rezervnih dijelova za sve vrste vozila. Nepisano pravilo kaže: ako nešto postoji, naći će se sigurno i u bespućima eBaya.

3. Google karte

Najveća i najraširenija virtualna karta svijeta, popularnost zahvaljuje jednostavnosti i intuitivnosti, ali i količini popratnih informacija. Istodobno Google karte stalno se unaprjeđuju. Uz naznake o prometnim nesrećama i zastojima, posljednja novina su informacije o policijskim kamerama i ograničenjima brzina na dijelu prometnica.

Ivan Lacković


Ostalie korisne aplikacije uz koje možete dobivati informacije o policijskim patrolama, gužvama, cijenama goriva i ostalim korisnim informacijama pročitajte u novom broju Auto kluba kojeg od danas možete pronaći na svim kioscima.

Dar svim čitatlejima uz novi broj - Apios miris za automobil.

U novom broju donosimo i dojmove iz vožnje novog Renaulta Clija kojeg smo provozali po cestama Portugala te osvježenog Volkswagena Passata.

VW
 

Tu je i prvi test nove Škode Scale 1.0 TSI, modela od kojeg se mnogo očekuje na našem tržištu.

Ivan Lacković
 

Od ostalih testova izdvajamo test Renaulta Twinga 0.9 TCe, Jeepa Renegadea 1.3 T4 te Citroena C3 1.2 Puretech. U ovom broju istražili smo zašto autocestu plaćamo i kada stojimo u koloni.

- 2016. U FOTOGRAFIJAMA CROPIX-a -
Karlovac, 270816.
Na autocesti A-1 izmedju Karlovca i Zagreba stvorila se kolona od 30 kilometara u smjeru Karlovca zbog prometne nesrece.
Na fotografiji: guzva na autocesti.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
CROPIX
 

Rubrika rabljeni ovaj put je rezervirana za Toyotu Aygo, dok je rubrika legende ovaj put rezervirana za Mazdu MX-5.

Marin Tomaš
 

Uglavnom, i u ovom će se broju pronaći ponešto za svakoga. Ugodno čitanje!

Izdvajamo

Iz drugih medija