STARTA NAJESEN

ŠPIJUNSKE FOTOGRAFIJE razotkrile potpuno novi VW Polo bez kamuflaže

Cars.co.za

Automobil koji je fotografirao čitatelj južnoafričkog portala Cars potpuno je nova generacija VW Pola čija se premijera očekuje na jesen na Salonu automobila u Frankfurtu

Očigledno da je osoba koja je sasvim slučajno negdje u Južnoafričkoj Republici naletjela na potpuno novi VW Polo i fotografirala ga ima stručno oko, jer iskreno malo bi tko prema izgledu 'na prvu' mogao zaključiti kako je riječ o novoj generacija mališana iz Wolfsburga. Automobil s fotografija tako će od kraja ove godine na tržištu gradskih modela B-segmenta ponovo konkurirati modelima poput novog Forda Fieste, Citroena C3, Renaulta Clija i Opela Corse.

Cars.co.za
 

Novi Polo je baziran na novoj platformi MQB-A0 na kojoj već vozi potpuno nova Seat Ibiza, a ispod poklopca se već najavljuje ugradnja 1,5-litrenog TSI benzinskog četverocilindraša od 130 i 150 KS kao zamjena za postojeći 1,4-litreni TSI četverocilindraš, kao i 1,0-litreni trocilindarski benzinac sa snagom u rasponu od 67 do 115 KS. Od dizelaša ugrađivat će se provjereni 1,6-litreni TDI dok će GTI izvedba raspolagati s preko 200 KS koje će isporučivati 2,0-litreni TSI benzinac ili dorađeni postojeći 1,8-litraš. Mjenjači: od 5 i 6-stupanjskih ručnih do 7-stupanjskog DSG mjenjača s dvije spojke. Po dimenzijama je novi model porastao u svim smjerovima što se lako može razaznati iz fotografija dok iz VW-a obećavaju komforniju, prostraniju i još bolje izrađenu unutrašnjost sa svim tehnološki aktualnim sustavima. To konkretno znači digitalnu instrumentnu ploču poput one u Golfu i velik zaslon multimedije osjetljiv na dodir. Po svemu, Volkswagen s novim Polom od jeseni ponovo želi u sam vrh segmenta.

Izdvajamo

Iz drugih medija