NOVI ŠKODA SUV

STIŽE NASLJEDNIK YETIJA: Škoda će ovog ljeta pokazati novi SUV Karoq!

Već krajem ove godine bit će komercijaliziran baby Kodaiq pod imenom Karoq koji će u gami zamijeniti postojeći vremešni model Yeti
 auto.idnes.cz

Nakon predstavljanja SUV-a sedmerosjeda Kodiaqa, red je došao za umirovljenje modela Yeti i novog modela gotovo sigurno pod imenom Karoq, a sam naziv je tvrtka iz Mlada Boleslave nedavno registrirala pri uredu za industrijsko vlasništvo.Izgled blizanca Seata Atece i budućeg VW T-Roca još nije poznat no dočarao ga je dizajner Rostislav Prokop, a render objavio portal auto.idnes.cz.

U odnosu na Yeti sudeći prema renderu, Karoq je značajno porastao te koristi slične dizajnerske smjernice kao i broj već Kodiaq čiju modificiranu MQB platformu i koristi, a čini se i da dva para svjetala postaju zaštitni znak svih budućih Škoda modela.

Komercijalizacija se očekuje krajem ove godine, a otprilike u to doba Škoda će pokazati još jedan SUV, prema najavama sportskiji i dinamičniji Kodiaq u coupeovskoj formi. Nema sumnje Škoda će vrlo brzo postati jedan od važnijih igrača u rastućem crossover/SUV segmentu.

auto.idnes.cz

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:43