PARIS MOTOR SHOW

SVE ŠTO TREBATE ZNATI O SALONU AUTOMOBILA U PARIZU koji od 2. do 14. listopada otvara svoja vrata! Pratite nas uživo na autoklub.hr

 

Bijenalna automobilska priredba Paris Motor Show koja se održava svake jeseni naizmjenično sa Salonom automobila u Frankfurtu, predstavnicima medija otvara svoja vrata 2. i 3. listopada dok je idućih deset dana izložba otvorena za posjetitelje. Posljednjeg izdanja Mondiala prije dvije godine, izložbene prostore pohodilo je više od milijun posjetitelja, dok se za novinarske dane akreditiralo 10 tisuća predstavnika sedme sile. Ne treba sumnjati kako će ovaj najveći svjetski salon automobila prema broju posjetitelja te najvažniji jesenji europski salon automobila, koji se prvi put održao prije 120 godina i ove godine obilovati brojnim novitetima. A oni će premijerno zablistati 2. listopada od 8:00 sati pod svjetlima reflektora izložbenih hala na Place de la Porte de Versailles.

S obzirom na aktualne trendove kod automobilskih proizvođača u oglašavanju, rezultat je i njihovo preskakanje pojedinih velikih priredbi na tlu Europe ili pak s obzirom na štednju koju kao razlog navode neki od proizvođača, na ovogodišnjem Mondialu neće nastupiti više marki. To su Bentley, Ford, Opel, Mazda, Mini, Mitsubishi, Nissan, Lamborghini, Subaru, Tesla, Volvo, Volkswagen, Alfa Romeo, Fiat i Jeep, no ne treba sumnjati kako će salon u Parizu ostati velik jer su najavljene brojne svjetske premijere kao i europske svih ostalih izlagača. Bez sumnje, najveća zvijezda salona zasigurno je potpuno nova generacije BMW-a Serije 3, a Bavarci će pokazati i novu Seriju 8, SUV X5 i roadster Z4, dok primjerice Mercedes na svoj izložbeni prostor dovodi svu silu noviteta - od nove generacije SUV-a GLE, nove B-klase koja će doživjeti svjetsku premijeru kao i A-klasa 35 AMG te A-klasa Sedan. Od najavljenih predstavljanja još ćemo vidjeti i osvježeni Porsche Macan, Audi A1, Q3 i Q8, dok Škoda dovodi kipuću vRS izvedbu Kodiaqa kao i konceptni Vision RS koji će najaviti dizajnerski smjer Škode u budućnosti.

Toyota će premijerno predstaviti Corollu Sports Tourer i novi Camry za Europu, Seat će pokazati novi SUV Tarraco, Kia novi Proceed, a Ferrari modele SP1 i SP2 Monza. Francuzi će, sasvim očekivano, predstaviti najviše na domaćem terenu pa su Citroen, Peugeot i Renault već najavili atraktivne koncepte kao i nove modele poput Peugeota 508 SW ili novog DS 3 Crossbacka. Svakako, treba očekivati i iznenađenja pa se tako nadamo da će na salonu biti izloženi i nova Toyota Supra te Porsche 911. U svakom slučaju, pratite nas na portalu i društvenim mrežama jer se uživo javljamo s lica mjesta s pregršt fotografija i videa s novitetima svijeta automobila.

O nekim od noviteta već smo pisali podrobnije

Audi A1

BMW Serije 3

BMW Z4

Mercedes GLE

Hyundai i30N Fastback

Peugeot e-Legend Concept

Ferrari SP1 i SP2 Monza

Mercedes - AMG A35

Seat Tarraco

Kia Proceed

DS3 Crossback

Porsche Macan

Renault Kadjar FL

Toyota Corolla Sports Touring

Suzuki Jimny

Suzuki Vitara

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:23